- UFATTELIG TRIST: Musikkmanager David Eriksen er i sorg etter bortgangen til sin tidligere «Idol»-makker Tor Milde. Her er han på Gullruten sammen med sine «Idol»-kollegaer i 2005. Foto: Ellen Andrea Grønneberg/ Dagbladet
- UFATTELIG TRIST: Musikkmanager David Eriksen er i sorg etter bortgangen til sin tidligere «Idol»-makker Tor Milde. Her er han på Gullruten sammen med sine «Idol»-kollegaer i 2005. Foto: Ellen Andrea Grønneberg/ DagbladetVis mer

- Det var en sjokkartet beskjed å få

«Idol»-vennene i sorg over Tor Mildes bortgang.

(Dagbladet): Musikkjournalisten og TV-profilen Tor Milde døde i dag tidlig på Ullevål sykehus, 61 år gammel.

Milde jobbet lenge som musikkjournalist i VG, og skrev også for Se og Hør, Elle, Filmmagasinet, Det Nye og Dagbladet Magasinet.

- Ufattelig trist I 2005 og 2006 var Milde også «Idol»-dommer. Mildes gamle kollegaer er nå i sorg over hans bortgang.

- Dette er ufattelig, ufattelig trist. Jeg har vært så heldig å bli veldig godt kjent med Tor. Vi jobbet sammen i «Idol» i 2005, og han var en fantastisk gøyal, lekende kar, og det å ha han ved min side i dommerpanelet var et av høydepunktene med å være med i «Idol», sier tidligere «Idol»-dommer og musikkmanager David Eriksen til Dagbladet.

Nå vil han se tilbake på de mange gode stundene sammen med Milde.

- Hans kjappe replikker, kommentarer. Ja, vi bodde alltid på de samme hotellene og fikk løst mange verdensproblemer. Veldig trist, sier Eriksen videre.

Tone-Lise Skagefoss satt i «Idol»-dommerpanelet i 2005 og 2006, sammen med Milde.

- EN VELDIG GOD VENN: Tone-Lise Skagefoss var «Idol»-dommer sammen med Tor Milde i 2005 og 2006. Hun vil huske ham som en veldig god venn. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
- EN VELDIG GOD VENN: Tone-Lise Skagefoss var «Idol»-dommer sammen med Tor Milde i 2005 og 2006. Hun vil huske ham som en veldig god venn. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

- Jeg vil huske ham som en veldig god venn. Snill, ekstremt morsom. En venn som jeg har hatt veldig mye hygge med! skriver hun i en tekstmelding til Dagbladet.

Sosialistisk venstrepart Milde var i mange år et profilert medlem i SV, og stilte flere ganger opp for partiet.

- Når jeg først er medlem er det ikke vits i å gå å gjemme seg. Jeg er ikke den mest aktive i partiet, men jeg bidrar med mitt lille. Om SV tror at jeg kan hjelpe til med å mobilisere velgere er det hyggelig, selv om jeg ikke håper at noen stemmer SV bare fordi jeg gjør det, har Milde tidligere sagt til Dagbladet.

Fungerende partileder i SV, Bård Vegar Solhjell, sier til Dagbladet at han kondolerer til familie og venner av Milde.

- Han stilte opp for SV i mange ulike sammenhenger, og var veldig astolt over å være SV-medlem. Han kunne være sarkastisk og spøke om medlemskapet sitt når gallupene ikke var på sitt høyeste, men han fortalte alltid at han var medlem, sier den tidligere miljøvernministeren.

Solhjell, som nå er kulturpolitisk talsperson for SV, sier at han som musikkinteressert husker Milde helt fra tida han var musikkjournalist.

- Jeg husker han fra tida  i blader som Hits og beat, før han blei en kjent tv-personlighet. Som musikkinteressert satt jeg enormt stor pris på ham.

KONDOLERER: Fungerende partileder i SV, Bård Vegar Solhjell. Foto: Jacques Hvistendahl
KONDOLERER: Fungerende partileder i SV, Bård Vegar Solhjell. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Han hadde et syn på politikken som langt fra flertallet hadde. Men som musikkentusiast og journalist hadde han en usvikelig evne til å se hits, sanger som mange likte, sier Solhjell.

- En bunnærlig person Jan Fredrik Karlsen jobbet i mange år tett med Tor Milde. Han vil huske sin venn som en bunnærlig person.

- Jeg vil huske Tor Milde som en bunnærlig, tilstedeværende person, på godt og vondt, som jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med, og imot. Som plateselskapsmedarbeider jobbet jeg mot ham, for å prøve å få på gode saker. Jeg har også jobbet mye med han i sammenheng med «Idol», sier han til Dagbladet.

- Jeg var ikke klar over at han var sjuk engang. Det var en sjokkartet beskjed å få. Tor var en markant skikkelse i Norge, og han hadde en sylskarp penn. Han var også rett og slett en jævla fin fyr, sier Karlsen videre.
- Aldri en kjedelig dag Celine Aagard, redaktør i StyleMag og tidligere redaktør i ungdomsbladet Topp, jobbet tett med Milde i mange år. Det var han som var sjef i Topp da hun startet der for 17 år siden.

Hun tar nyheten om Mildes bortgang svært tungt.

- Han var en fantastisk kul person - det var aldri en kjedelig dag og alltid fest, moro og musikk rundt Tor Milde, sier hun.

- Selv før jeg begynte å jobbe for ham, var Tor et forbilde. Hvem kan glemme spørrespalten «Tor Tør» i Topp på åttitallet? sier hun.

Aagard mener Tor Mildes private framtoning sto i kontrast til imaget han fikk som Idol-dommer. Etter å ha markert seg med sine brutalt ærlige tilbakemeldinger til håpefulle deltakere, fikk Milde kallenavnet «Slemme-Tor».

I SORG: Jan Fredrik Karlsen vil huske sin venn Tor Milde som en bunnærlig person. Bildet er fra bisettelsen til Lage Fosheim i fjor. Foto: Anders Grønneberg
I SORG: Jan Fredrik Karlsen vil huske sin venn Tor Milde som en bunnærlig person. Bildet er fra bisettelsen til Lage Fosheim i fjor. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Men egentlig var han veldig, veldig snill, sier Aagard.

Bjarne Laastad, informasjonsansvarlig for talentprogrammet i TV 2, er også i sorg over nyheten.

- Tor var dommer i «Idol» i to år, de mest populære og omtalte sesongene. Han bidro mye til nettopp dette. Tor har vært en veldig viktig person både for suksessen som «Idol» har hatt på TV 2, men også for alle som har jobbet med ham i den sammenheng. Han var et fantastisk menneske, og det var fint å få lov til å være sammen med for oss som jobbet med ham, sier Laastad til Dagbladet.

- En av de snilleste I «Idol»-dagene fikk Milde ofte kritikk for sine noe krasse tilbakemeldinger. Laastad forteller at det bare var et spill for galleriet.

- Han fikk tilnavnet «Slemme-Tor», men han var et av de snilleste menneskene jeg har møtt. Utrolig varm, hyggelig, klok, flink til å se de rundt seg og gi dem oppmerksomhet. Jeg vil huske Tor som et veldig morsomt, snilt og varmt menneske, sier han.

- Selv om han virket tøff og streng på TV, fikk deltakerne som deltok en stund et godt forhold til - og et godt inntrykk av - ham. Jeg vet at veldig mange «Idol»-deltakere som har møtt Tor opp gjennom årene, vil ta i mot dette som en trist nyhet, fortsetter Laastad.

- Dette er en veldig trist dag.

- FANTASTISK KUL PERSON: StyleMag-redaktør Celine Aagaard jobbet tett med Tor Milde i mange år, som redaktør for ungdomsbladet Topp - som Milde startet opp. Foto: Stella Pictures
- FANTASTISK KUL PERSON: StyleMag-redaktør Celine Aagaard jobbet tett med Tor Milde i mange år, som redaktør for ungdomsbladet Topp - som Milde startet opp. Foto: Stella Pictures Vis mer

Milde har anmeldt mang en norsk plate i sin anmelderkarriere. Blant dem Maria Mena. Hun skriver på Twitter i dag:

«Hvil i fred, kjære fine Tor <3 dette var veldig trist.»

«Hvil i fred, Tor Milde», skriver Marion Ravn på Twitter.

I SORG: Presseansvarlig for «Idol» i TV 2, Bjarne Laastad, vil huske Tor Milde som et varmt menneske. Foto: TV 2
I SORG: Presseansvarlig for «Idol» i TV 2, Bjarne Laastad, vil huske Tor Milde som et varmt menneske. Foto: TV 2 Vis mer