FILMAKTUELL: Regissør Hans Petter Moland tok på seg en svært vanskelig oppgave da han satte i gang med å filmatisere Per Petterson-romanen «Ut og stjæle hester». Her i forbindelse med premieren på «Kraftidioten» i 2014. Foto: Christian Roth Christensen
FILMAKTUELL: Regissør Hans Petter Moland tok på seg en svært vanskelig oppgave da han satte i gang med å filmatisere Per Petterson-romanen «Ut og stjæle hester». Her i forbindelse med premieren på «Kraftidioten» i 2014. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

«Ut og stjæle hester»

- Det var et risikabelt prosjekt og jeg kunne lett brukket nakken

«Ikke gjør det», sa regissør Hans Petter Moland til seg selv da han snuste på å lage film av bestselgeren til forfatter Per Petterson.

BERLIN (Dagbladet): Når det kommer til antallet ganger regissør Hans Petter Moland har jobbet seg gjennom det fryktelig trange nåløyet til Berlinalen med filmene han skaper, skulle man tro at 63-åringen eier et slikt vannskadd, gammelt og slitt klippekort i tykt papir som man fikk i slalåmbakken før i tida. I februar hullet nemlig festivalen ut passet hans for fjerde gang og sendte Moland, skuespillere, produsenter og en norsk forfatter av en viss størrelse opp med heisen, inn i et fullsatt presserom hvor skribenter fra hele verden flikket penner mellom fingrene.

- Var vettskremt

Journalistene var da de første som fikk se hans siste spillefilm, «Ut og stjæle hester», og sittende langs langbordet foran et mylder av kameraer skal Moland få et inntrykk av hvordan årevis med hardt arbeid er mottatt. Applausen holdes lenge og spørsmålene fyres av. Moland smiler, parerer og forteller. Dette har han gjort før, men det var ikke alltid like lett.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

3 MÅNEDER

HELGETILBUD*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 0 kr for 3 måneder. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/3måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr for uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr for måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/3måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.