Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det var et sjokk

Etter at Alexander Dale Oen døde, var noe av det verste for Aleksander Hetland at han ble tvunget til å snakke om det hele tida.

MISTET NAVNEBROREN OG TRENINGSVENNEN: Aleksander Hetland (32) mener han og Alexander Dale Oen var med på å starte en bølge innenfor norsk toppsvømming. - Det hadde vært så sinnsykt bra om han ikke hadde dødd, sier han. Nå deltar den tidligere toppsvømmeren i «Mesternes mester» - og håper det kan ha en positiv effekt på rekrutteringa til svømmelag i hele Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MISTET NAVNEBROREN OG TRENINGSVENNEN: Aleksander Hetland (32) mener han og Alexander Dale Oen var med på å starte en bølge innenfor norsk toppsvømming. - Det hadde vært så sinnsykt bra om han ikke hadde dødd, sier han. Nå deltar den tidligere toppsvømmeren i «Mesternes mester» - og håper det kan ha en positiv effekt på rekrutteringa til svømmelag i hele Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Norsk svømmesport var på vei opp. Aldri før hadde Norge tatt så mange medaljer i internasjonale konkurranser, og sporten var større enn noengang.

Så skjedde det utenkelige.

- Det var et sjokk. Det var en veldig tøff periode, sier Aleksander Hetland, som er én av deltakerne i årets «Mesternes mester», til Dagbladet.

- Kjipt å komme hjem

Svømmelandslaget var på samling i Flagstaff i Arizona i USA, og romkameratene reagerte på at Alexander Dale Oen hadde stått i dusjen veldig lenge. Dagen etterpå ble det bekreftet at han var død, og i juni ble det offentliggjort at grunnen var hjerteinfarkt.

- Det var særlig kjipt å komme hjem, og at alle visste om det. Det eneste folk forbant med meg, selv folk som ikke kjente meg, var Alexander Dale Oens død. Jeg hadde aldri vært i en sorgprosess før, og visste ikke helt hvordan jeg skulle takle det. En dag følte jeg meg kanskje helt fin, men så traff jeg noen som visste om det og som spurte om det, og da måtte jeg snakke om det igjen, sier han, og legger til:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?