- Det var helt klart en utfordring for ham

Bjørn Sundquist (62) stripper i ny musikkvideo.

Da det nye rockebandet Bull krøyp ut av øvingslokalet etter ett og et halvt års låtskriving, omsider klare for å presentere musikken sin for andre, satte de seg hårete mål for sin første musikkvideo.

Nemlig at Bjørn Sundquist (62) skulle illustrere låtas dystre tema - menneskehandel og sexslaveri.

Den kjente skuespilleren må ha tent på ideen, for nå kan du se ham vrenge av seg klærne på strippestanga mens bandet framfører «Under My Skin».

- Utrolig kult at Sundquist er så sporty at han stilte opp. Han er den eneste skuespilleren som kunne passet til denne videoen, med sin tøffe, mystiske utstråling. Men scenen der jeg må stå og stirre ham i øynene, satte meg helt ut, røper vokalist Alexander Bull (34) til Dagbladet.

- Feil å kalle det stripping I en egen bakomfilm fra musikkvideoinnspillinga, forteller Sundquist selv hvordan oppdraget fikk ham til å endre syn på såkalt poledancing.

- Det er jo helt feil å kalle det stripping, det er jo idrett på høyt plan, dette her. Sånn jeg ser det opphever poledancerne tyngdekrafta, sier han.

Poledanceren Malin Olsen ble brukt som Sundquists instruktør i forkant av scenene.

- Det var helt klart en utfordring for ham. Det krever styrke, sier hun om kunstarten.

Selv gitarist I tillegg til å ha spilt i over femti norske filmer og et utall teaterstykker, TV-serier og kortfilmer, har også Bjørn Sundquist en fortid som rockemusiker.

Det har naturligvis ikke gått Bull hus forbi. Ser du nøye på musikkvideoen, bærer trommeslageren T-skjorte med logoen til The Guys - bandet som herjet Hammerfest på 60-tallet med en ung Bjørn Sundquist på gitar.

 

ROCKA: Bjørn Sundquist selv er ikke fremmed for elgitaren. Her fra en opptreden hos NRK for noen år siden. Foto: Mette Møller/Dagbladet
ROCKA: Bjørn Sundquist selv er ikke fremmed for elgitaren. Her fra en opptreden hos NRK for noen år siden. Foto: Mette Møller/Dagbladet Vis mer