Det var ikke bare ektemannen som fikk Erna til å ta til tårene på «Skavlan»

Innspillingen av kveldens «Skavlan»-premiere ble tårevåt for den kommende statsministeren.

(Dagbladet): I går besøkte Erna Solberg Stockholm for å spille inn kveldens sesongpremiere av det populære talkshowet «Skavlan». Sesongens første episode sendes på NRK i kveld.

I intervjuet med talkshow-vert Fredrik Skavan, forteller Solberg at det å føde to barn er det største hun har opplevd, større enn valgseieren. Og hun innrømmer at det har tatt litt tid å ta innover seg at hun faktisk skal bli norges neste statsminister.

Rørt til tårer I et innslag laget spesielt for programmet har Solbergs ektemann, Sindre Finnes handlet inn mat, og ber Erna komme hjem og lage middag. Det fikk den kommende statsministeren til å både le og gråte.

Men det var ikke bare ektemannen som rørte Solberg. Artisten Laleh, som står bak sangen «Some die young» gjester også programmet, og da Skavlan spør Solberg hva hun er redd for må hun kjempe for å holde tårene tilbake.

- Du har jo laget en sang som jeg tror hele det norske folket har trukket til sitt hjerte, fordi du hadde den hiten det året Norge trengte trøst. Og det klarte du, sier Solberg til Laleh før de begge tar til tårene.

- Vi blir begge rørt, det er trist å tenke på det som hendte, svarer artisten gråtkvalt.

Viktig å vise respekt Under intervjuet med Skalvan slipper ikke Solberg unna spørsmål om Siv Jensens tale der hun blant annet roper «Morna Jens». Solberg sier til Skavlan at hun synes det er viktig å vise respekt.

- Jeg skjønner behovet for å si at «nå har vi vunnet», men når folk har brukt åtte år på å lede et land, skal man vise respekt for det.

- Du synes det ble litt ustilig? spør Skavlan.

- Jeg valgte en litt annen tilnærming, sier Erna Solberg.

Solberg takket Jens Stoltenberg for hans åtte år som statsleder, da hun holdt sin seierstale valgnatta.

Solberg omtaler likevel Siv som en av de mest omsorgsfulle politikerne hun kjenner. Det er mye krutt i henne, men hun passer på.

- Er hun misforstått?

- Frp får mye rar kritikk, men noe blir litt spesielt. Det har vært internasjonal kritikk, også i Sverige, som viser at man ikke har forstått hvem de er, sier Solberg til Fredrik Skavlan.

«Skavlan»: Høyreleder og kommende statsminister, Erna Solberg, blir i kveld å se på sesongpremieren av «Skavlan». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«Skavlan»: Høyreleder og kommende statsminister, Erna Solberg, blir i kveld å se på sesongpremieren av «Skavlan». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer