- IKKE ENKELT:  Tone Damli forteller til Dagbladet at det ikke var kjempeenkelt å spille inn en så lettkledd video.
Skavlan på SVT
Bilden:  Tone Damli
Foto: ROGER VIKSTRØM / Dagbladet
- IKKE ENKELT: Tone Damli forteller til Dagbladet at det ikke var kjempeenkelt å spille inn en så lettkledd video. Skavlan pÃ¥ SVT Bilden: Tone Damli Foto: ROGER VIKSTRØM / DagbladetVis mer

- Det var ikke kjempeenkelt å spille inn en såpass lettkledd video

Men nå takker Tone Damli feministene for sexy-kritikken.

STOCKHOLM (Dagbladet): I musikkvideoen «Look back» ser vi en lettkledd Tone Damli (23) i et badekar. Gjentatte ganger poserer hun i undertøyet med glinsende kropp mens hun viser fram en stor rosetatovering på magen.

- Jeg syns det er gøy å utfordre meg selv. Det var ikke kjempeenkelt å spille inn en såpass lettkledd video, men jeg er stolt av meg selv som klarte det, sier Tone Damli (23) til Dagbladet.

- Var det ekkelt?

- Nei, ikke ekkelt. Etter hvert kom jeg i settingen, og tenkte ikke over at jeg sto der i nesten ingenting, sier hun.

- Takk! Da videoen ble sluppet i januar, fikk den massiv oppmerksomhet på grunn av Tones sexy stilskifte. Kritikken lot ikke vente på seg, og videoen ble blant annet kalt fordummende. I kveldens «Skavlan» forteller Tone hvorfor hun valgte å lage videoen, og om alt oppstyret rundt den.

- Vi reiste til L.A. Det er ikke selvsagt at man lager musikkvideo i Norge i dag, fordi det koster mye og det er lite å tjene på musikk. Til tross for det, valgte vi å lage en video og legge litt penger i det. Men å lage en video som ingen ser, det er ikke noe gøy. Det er som å kaste penger ut av vinduet. Så vi laget en video hvor det synes litt hud, ikke mye hud. Her i Sverige tror jeg ikke folk hadde hevet et øyebryn, sier Tone i «Skavlan».

Årets Melodi Grand Prix-vinner, Tooji Keshtkar, var også i studio. Fleipete sa Tone at hennes beste tips til ham for å få mange klikk på videonettsida Youtube, var å vise litt hud.

SEXY-TONE:  Hennes nye single fikk stor oppmerksomhet på grun av en lettkledd Tone i musikkvideoen. Foto: Grabs fra Youtube.
SEXY-TONE: Hennes nye single fikk stor oppmerksomhet på grun av en lettkledd Tone i musikkvideoen. Foto: Grabs fra Youtube. Vis mer

Videre spør Fredrik Skavlan om Tone har planlagt videoen for å få stor mediedekning.

- Jeg kan aldri planlegge ting nøyaktig, man kan aldri vite hvordan folk reagerer eller hvor mye oppstyr det blir. Jeg kan ikke planlegge at feminister skal gå rundt å kritisere meg i media, men jeg kan jo bare takke dem nå - det er jo dem som har gjort at jeg har fått 200 000 ekstravisninger på Youtube. Det har liksom funka bra, sier Tone i programmet.

- Du vil takke feministene?

- Jeg syns det er helt fint at alle snakker om meg og låten, det fører bare til at flere ser og hører den, sier Tone til Dagbladet.

- Men må man kle av seg for å få oppmerksomhet?

- Man må ingenting. Andre kan gjøre hva de vil. Akkurat nå føltes det riktig å lage en slik video. Jeg er blitt mer tøff og moden, selv om alle tenker på meg som søt, sier Tone til Dagbladet.

- Lavt plan Hun er godt fornøyd med resulatet, er glad for sin første tv-opptreden hos «Skavlan» og at låten er listet på P3. Selv om hun har vist en ny side av seg selv, er hun usikker på om utrykket blir like rått i seinere videoer.

- Jeg har fått tilbud om å stille opp i debatter, men da jeg leser at det jeg gjør er fordummende, har jeg ikke noe stort behov for det. Det er kjekt med litt diskusjon, men ikke når den er på et så lavt nivå, sier Tone til Dagbladet.

- Tåler nordmenn for lite?
- Jeg vil ikke sette alle i en bås, men vi er helt klart ikke vant til så mye i Norge, sier Sogndal-jenta til Dagbladet.

Etter påske kommer hennes nye album, hvor den omstridte låten er. Plata er en blanding av tidligere hitter og nytt materiale, og artisten kaller selv albumet for en oppsummering av karrieren.

I et innlegg på bloggen sin den 1. februar tok Tone et oppgjør med «Look back»-kritikerne. Blant annet skrev hun at som popartist må hun konkurrere mot utenlandske storheter som Rihanna, Beyonce og Lady Gaga.

- Er det noen du drømmer om å samarbeide med, som Rihanna?

- Takk!  I kveldens «Skavlan» takker Tone Damli feministene for at kritikken - ettersom den bidro til større oppmerksomhet rundt videoen.  Foto: Grabs fra Youtube
- Takk! I kveldens «Skavlan» takker Tone Damli feministene for at kritikken - ettersom den bidro til større oppmerksomhet rundt videoen. Foto: Grabs fra Youtube Vis mer

- Jeg har ingen konkrete planer om det, men jeg er veldig imponert av det Rihanna har fått til. Og hun har gjort mye drøyere ting enn meg i sine videoer, sier Tone til Dagbladet og smiler.

FLERE VIDEOER? Tone følte det helt riktig å lage en tøffere video nå enn hun har gjort tidligere, men hun er usikker på om uttrykket blir like rått seinere.  Foto: Grabs fra Youtube
FLERE VIDEOER? Tone følte det helt riktig å lage en tøffere video nå enn hun har gjort tidligere, men hun er usikker på om uttrykket blir like rått seinere. Foto: Grabs fra Youtube Vis mer