«The Princess and The Shaman»:

- Det var ikke noe spektakulært

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk har tidligere filleristet «sjaman»-foredraget. Dette sa han etter å ha sett det med egne øyne.

SJAMAN-SHOW: Märtha Louise og «sjamanen» Durek Verrett holdt mandag foredrag i Stavanger. Der brukte hun deler av innledningen sin til å snakke direkte til pressen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER / OSLO (Dagbladet): Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk har tidligere kritisert Märtha Louises bruk av prinsessetittelen sin i showet «The Princess and The Shaman».

Mandag kveld var han til stede under foredraget i Stavanger for å se det med egne øyne.

- Ingenting i en kirke å gjøre

- Med tanke på de seansene som «sjaman» Durek hadde så synes jeg det var veldig bra at det ikke var i en kirke, sier han til Dagbladet etter foredraget var ferdig.

Selbekk begrunner det med at foredraget til Märtha Louise og Durek besto av sjamanistiske teknikker, pusteøvelser og påkallingen av forfedrene.

- Det har ingenting i en kirke å gjøre, men i en slik setting må man få lov til å holde på med det selvfølgelig, fortsetter han.

- Kan de ikke leve i harmoni?

- Jeg tror ikke religionene blir noe bedre av at man blander dem. Det tror jeg er en misforståelse. Den kristne kirke tror ikke på at forfedrene skal komme å hjelpe oss. Det ser kirken på som en overtro, og som noe som ikke har plass i den religionsutøvelsen som Den norske kirke står for.

- Ikke noe spektakulært

Videre lot redaktøren seg også bemerke av andre ting i foredraget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer