SUGDE PETROZAVODSK REIN: - En veldig spesiell opplevelse, sier Stig Kristiansen, daglig leder i firmaet Vacumkjempen Nord-Norge AS, til Nordlys. Faksimile: Nordlys
SUGDE PETROZAVODSK REIN: - En veldig spesiell opplevelse, sier Stig Kristiansen, daglig leder i firmaet Vacumkjempen Nord-Norge AS, til Nordlys. Faksimile: NordlysVis mer

- Det var ikke sånn at vi lå og vrei oss i latter

Nordlys-desken innrømmer likevel at dagens forside var humoristisk ment.

(Dagbladet.no): En sak om at et lokalt firma nylig har avsluttet jobben med å tømme skipsvraket Petrozavodsk for diesel, låter kanskje ikke som verdens mest spenstige sak - selv ikke for en regionsavis.

Men avisa Nordlys vet åpenbart at en god vinkling er nok til å redde en tørr artikkel.

For med forsidetittelen «Avansert sugejobb», og overskriften «Sugde Petrozavodsk rein» inne i avisa, håper nordlendingene å kunne selge utgaver også på en nyhetsfattig mandag.

Frister med sugejobb
Vaktsjef i Nordlys, Rune Alexandersen, sier at han var fullstendig klar over at tittelen nok kan oppfattes litt skjevt av enkelte før han tok avgjørelsen om å sette den på trykk.

- Dette var humor på desken som endte opp med en morsom tittel. Det var journalisten som kom på at vi kunne bruke tittelen, og det ble jo litt humring, men det var ikke sånn at alle lå og vrei seg i latterkrampe, sier Alexandersen, som samtidig understreker at den noe spesielle tittelen ikke var avgjørende for at saken kom på forsiden.

- Dette er en sak om at et lokalt firma har utført en jobb som var så avansert og krevende at National Geographic var interessert i å komme opp for å følge arbeidet.

- Streit nyhet i morgen
Til tross for den noe besynderlige tittelen sier Alexandersen at han foreløpig ikke har opplevd spesielt mange reaksjoner på forsiden.

- Jeg vet ikke hvordan det er med de andre, men foreløpig har jeg bare fått en tekstmelding fra en annen i redaksjonen som stusset over forsiden.

- Planlegger dere flere halvslibrige antydninger for å selge aviser i sommer?

- Nei, i morgen kjører vi streit nyhet på forsiden.

Og ja, Dagbladet.no er fullstendig klar over at denne artikkelen også er en agurk. God sommer!