- Det var knallhardt arbeid

Se MGP-Mos nye video.

(Dagbladet:) - Det var helt sykt og spesielt. Å lage en slik video er noe jeg har drømt om lenge, så når det endelig skjedde følte jeg at jeg drømte, sier Mo.

Han er for tiden travelt opptatt med prøver på Folketeateret i Oslo. For på fredag skal Hamar-artisten i ilden, under den første delfinalen i MGP. Men først musikksikkvideoen til sangen «Heal» lanseres.

- Det var knallhardt arbeid og nesten en hel dag med filming. Men det var egentlig ikke slitsomt, for det var jo en av de gøyeste opplevelsene i mitt liv, sier han.

Egen design
I videoen skifter Mo mellom mange forskjellige antrekk. Noen av dem har han laget selv.

- Jeg liker å klippe, lime, og feste inn ting og tang. Om jeg ser en kul vintagejakke kan det være at jeg klipper litt i den for å gjøre den litt mer «edgy». For eksempel den skinnjakka jeg har på meg i starten, den har jeg jobba på selv. Og skoen du ser i begynnelsen — jeg tok to armbånd og limte på den.

Gjennom hele videoen er Mo i bildet. Og i tillegg til klærne, handler mye av videoen om dansinga. Men den var ikke spesielt innøvd, forteller han.

- Dansinga kom bare ut av meg. Når jeg hører låta så kommer det bare, sier han.

Sterk historie
Mange har latt seg røre av Mos egen historie. Han kom fra Somalia til Norge som barn, og hadde en lovende artistkarriere foran seg etter at han deltok i «X-Factor» i 2010. Men i 2011 ble det stille, etter at han mistet sin beste venn og selv ble skadet på Utøya.

Når han nå gjør comeback har flere utenlandske medier plukket opp den rørende historien, blant andre BBC og The Guardian. Låta «Heal» handler om å komme seg på beina igjen etter en tøff periode i livet.

- Det er mange som har støttet meg og jeg er skikkelig takknemlig. Nå håper jeg at jeg kan gjøre dere stolte. Jeg skal gjøre mitt beste. Det er alt jeg kan gjøre.

Pop-balladen «Heal» er skrevet av Laila Samuelsen og produsert av Jørn Dahl. Musikkvideoen er regissert av Olav Stubberud, og produsert av Frederic Ensnault fra produksjonsselskapet «Friendly Films».