Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det var mest synd å ikke få klemme Susan Sarandon

Norske «Elias» og «Gutta Boys» tapte til fordel for britiske «Sugar Rush.» Men nordmennene feirer likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

e(Dagbladet.no): - Det er veldig rart, men det føles helt greit å ikke vinne. Jeg tror det er sånn at man blir utrolig happy hvis man vinner, men ikke trist dersom man ikke når helt opp, sier «Gutta Boys»-produsent Olav Øen til Dagbladet.no bare minutter etter at Emmy-prisen for beste barne og ungdomsproduksjon er delt ut.

Sammen med animasjonsserien «Elias» var NRK-serien «Gutta Boys» to av fire nominerte i kategorien for beste TV-produksjon for barn og ungdom.

De konkurrerte mot de britiske seriene «Sugar Rush» og «Johnny and the Bomb», og det var «Sugar Rush» som stakk av med seieren.

Susan Sarandon

Den internasjonale Emmy-utdelingen arrangeres hvert år, og prisene går til de beste tv-produksjonene i verden. Unntaket er USA, som hadde sin egen Emmy-utdeling tidligere i år.

Men det var flere amerikanske kjendiser tilstede under prisutdelingen. Blant dem var Susan Sarandon, som delte ut prisen i kategorien nordmennene var nominert i.

- Det tristeste med å ikke vinne, er kanskje å ikke få gå opp og klemme Susan Sarandon, sier Øen.

Det er første gang at norske produksjoner blir nominert til Emmy.

FIKK IKKE PRIS: Verken «Elias» eller «Gutta Boys» fikk noen Emmy-pris i New York i natt. Skuespiller Kåre Conradi og Arild Andresen, regissør av Gutta Boys, fikk likevel en smak av glamourlivet. Foto: Scanpix
FIKK IKKE PRIS: Verken «Elias» eller «Gutta Boys» fikk noen Emmy-pris i New York i natt. Skuespiller Kåre Conradi og Arild Andresen, regissør av Gutta Boys, fikk likevel en smak av glamourlivet. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er en stor internasjonal anerkjennelse å bare bli nominert. Vi har fått en bekreftelse på det at det vi ser på som bra, også er bra i internasjonal sammenheng, sier Øen.

Fikk skryt av vinneren

Prisutdelingen pågår fortsatt når Dagbladet.no snakker på telefon med Øen, og han forteller at han ennå ikke har fått mulighet til å gratulere vinneren. I forkant av nattens utdeling, skrøt «Sugar Rush»-produsenten av Gutta boys.

- Etter den korte visningen vi hadde før utdelingen, kom produsenten løpende bort til meg og skrøt av «Gutta Boys», sier Øen.

Øen har sett et 15 minutters visning av «Sugar Rush», og mener serien er godt laget.

- Serien henvender seg til 16-17-åringer og er med andre ord rettet mot et mye mer voksent publikum enn «Gutta Boys.» Den er mye mer hard core, og tar opp temaer som homofili og voldtekt, forteller Øen.

Den røde løper

Øen trekker frem samholdet i den norske gruppa på 40 personer som reiste sammen til utdelingen, som en av de beste opplevelsene med å være Emmy-nominert.

image: - Det var mest synd å ikke få klemme Susan Sarandon

- Selv om vi var konkurrenter, var vi utrolig støttende overfor hverandre. Det er en hyggelig gjeng som har reist fra Norge og samholdet har vært kjempebra, sier Øen.

Etter utdelingen skal gjengen på Emmy-nachspiel.

- Det er viktig å feire at vi har kommet hit, sier Øen.

Han nevner også følelsen rett før vinneren ble ropt opp, som en spesiell del av kvelden.

- Så var det morsomt å gå på den 50 meter lange røde løperen. Det var veldig spesielt med alle pressefolkene som ropte på oss og sånt. En helt ny opplevelse, men det er ikke først og fremst derfor vi har lyst til å komme tilbake, sier Øen.

Han karakteriserer den internasjonale Emmy-utdelingen som en mellomting mellom Gullruten og Oscar-utdelingen. I morgen reiser den norske gjengen hjem.

Døråpner

Øen er usikker på hvor stor døråpner en Emmy-nominasjon er.

- «Elias» selger jo ganske bra allerede, men det er vanskeligere å selge «Gutta Boys» er vanskeligere å selge ettersom det ikke er en animasjonsserie. Vi har distributører som er ute og prøver å selge serien, og det er mulig at flere blir nysgjerrig på den nå som den er Emmy-nominert, sier Øen.

Animasjonsserien «Elias» er allerede solgt til hele sju land: Danmark, Sverige, Finland, Island, Nederland, Russland og Polen.

DELTE UT PRISEN:Hollywood-skuespillerinne Susan Sarandon.
Hele Norges coronakart