PSYKOTHRILLER: Leonardo DiCaprio og Michelle Williams i en scene fra Martin Scorseses nye film som har premiere førstkommende fredag. Foto: Filmweb
PSYKOTHRILLER: Leonardo DiCaprio og Michelle Williams i en scene fra Martin Scorseses nye film som har premiere førstkommende fredag. Foto: FilmwebVis mer

- Det var mørkt, intenst og utmattende

Michelle Williams om å spille mot Lenardo DiCaprio i «Shutter Island».

||| BERLIN (Dagbladet): Førstkommende fredag har Martin Scorseses nye film premiere på kinoer over hele verden.

«Shutter Island» er en psykologisk thriller som har satt sine spor hos skuespillerne.

Leonardo DiCaprio (35) har uttalt at han nå vil tenke seg om før han sier ja til nye prosjekter. Nå kommer flere av filmens skuespillere fram med sine opplevelser fra settet.

På en pressekonferanse på filmfestivalen i Berlin i dag, ble DiCaprios kvinnelige motspiller spurt om hun syntes det var moro og spille mot ham.

- Jeg vet ikke hvor moro det var - det var mørkt, intenst og utmattende, sa Michelle Williams (29).

Hun fikk sitt gjennombrudd i TV-serien «Dawson's Creek». Best kjent er hun for rollen i Brokeback Mountain, som fikk henne Oscar-nominert for beste kvinnelige birolle.

I samme film møtte Williams Heath Ledger. Paret fikk en datter, før forholdet røk. Ledger døde av en overdose medisiner i 2008.

Måtte grave dyptI «Shutter Island» spiller Leonardo DiCaprio en U.S. Marshal som etterforsker forsvinningen til en pasient på et sinnsykehus for kriminelle, plassert på ei øy langt fra fastlandet. I etterforskningen konfronteres DiCaprios karakter med sine egne traumer.

Manuset er bygd på en bok av Dennis Lehane («Mystic River», «Gone Baby Gone»), og handlingen er satt til 1950-tallet.

DiCaprio omtaler filmen som et stort følelsesmessig puslespill. Den erfarne skuespilleren måtte grave dypt i sine mørkeste kroker for å skape karakteren sin.

- En fascinerende karakterstudie i hvordan en person spinner et sikkerhetsnett for sine traumer, beskrev Di Caprio på pressekonferansen i Berlin i dag.   

Og innspillingen tok på:

LEDGERS EKS: Michelle Williams på rød løper i Berllin i kveld. Hun har barn med nå avdøde Heath Ledger. Foto: Scanpix
LEDGERS EKS: Michelle Williams på rød løper i Berllin i kveld. Hun har barn med nå avdøde Heath Ledger. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er nok min mest utmattende film.

Langt samarbeid«Shutter Island» er DiCaprios fjerde filmsamarbeid med regissøren Martin Scorsese. Tidligere har de laget «Gangs of New York» (2002), «The Aviator» (2004) og «The Departed»  (2006)

- Leonardo har en intens kjærlighet til film. Han er er en skuepiller som ikke hopper på ulike jobber, sier Scorsese.

- Hva har dere felles da? ville en journalist på pressekonferansen vite.

- Vi liker begge italienske desserter, spøkte DiCaprio.

POP: Leonardo DiCaprio på Filmfestivalen i Berlin. Foto: Scanpix
POP: Leonardo DiCaprio på Filmfestivalen i Berlin. Foto: Scanpix Vis mer