MUSIKALSK LØRDAGSUNDERHOLDNING: I kveld er det premiere på «Hver gang vi møtes».Musikerne og låtskriverne Bertine Zetlitz (f.v), Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Halvdan Sivertsen, Elvira Nikolaisen, Øyvind Sauvik (Vinni) og Jan Eggum blir fast inventar på TV 2-skjermen lørdager framover.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
MUSIKALSK LØRDAGSUNDERHOLDNING: I kveld er det premiere på «Hver gang vi møtes».Musikerne og låtskriverne Bertine Zetlitz (f.v), Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Halvdan Sivertsen, Elvira Nikolaisen, Øyvind Sauvik (Vinni) og Jan Eggum blir fast inventar på TV 2-skjermen lørdager framover. Foto: Vegard Grøtt / ScanpixVis mer

- Det var så overveldende at det kom et par tårer

Det ble følsomt for flere av artistene under innspillingen av premiereklare «Hver gang vi møtes».

(Dagbladet): Syv folkekjære kjendiser. Åtte lørdager framover. Og utallige øyeblikk som lett kan røre den sarte sjel til tårer.

I kveld viser TV 2 den første episoden av den musikalske reality-serien «Hver gang vi møtes».

Halvdan Sivertsen (61), Bertine Zetlitz (35), Jan Eggum (60), Anne Grete Preus (54), Vinni (35), Elvira Nikolaisen (31) og Øystein Dolmen (64) tilbrakte deler av sommeren sammen på Hvaler, og slikt blir det tv av.

Nerver og nakenhet - Det var interessant sosialt sett. De fleste kjente ikke hverandre særlig på forhånd, så det var mye nerver ute og gikk da vi skulle slippe maskene og være «nakne» foran hverandre, sier Zetlitz til Dagbladet.

- Og det var kult, for jeg hadde ikke forventet nerver fra de andre, særlig de som har holdt på med dette så lenge. Det var kult å se alle vise sine følelser og farger, legger Nikolaisen til.

GJORDE INNTRYKK: Halvdan Sivertsen satte pris på rapperen Vinnis versjon av «Sommerfuggel i vinterland».  Foto: Skjermdump / TV 2
GJORDE INNTRYKK: Halvdan Sivertsen satte pris på rapperen Vinnis versjon av «Sommerfuggel i vinterland». Foto: Skjermdump / TV 2 Vis mer

Altså: hver episode dediseres til én av artistene, der denne artisten velger aktiviteter for dagen. I forkant av oppholdet hadde alle valgt seg ut hver sin låt signert hovedpersonen, laget sin egen versjon, som ble framført for de andre under lunsj- og middagstid.

- Kom et par tårer Nikolaisen forteller at det var følsomt å høre seks godt etablerte musikere framføre sine versjoner av låtene hennes.

- Jeg prøvde å ikke gråte, men det var så overveldende at det kom et par tårer, sier hun.

Det Zetlitz husker best fra oppholdet på Hvaler, er da hun skulle framføre Eggums låt, «Telefon».

- Jeg fortalte hvilken låt jeg skulle synge, og gjorde meg klar til å gå på scenen, så sier han «Åh, kult, det er yndlingslåten min». Da var det utrolig fint å se en liten tåre fra ham etter jeg var ferdig, sier den tidligere «Idol»-dommeren.

- Fengende og fint Det er det samme minnet som ligger hjertet nærest for Eggum selv.

TÅREVÅTT: Bertine Zetlitz syntes det var fint å se en liten tåre fra Jan Eggum da hun hadde framført låta hans. Selv måtte hun også ty til tårene da hun hørte de andre artistenes versjoner av hennes låter. Foto: Skjermdump / TV 2
TÅREVÅTT: Bertine Zetlitz syntes det var fint å se en liten tåre fra Jan Eggum da hun hadde framført låta hans. Selv måtte hun også ty til tårene da hun hørte de andre artistenes versjoner av hennes låter. Foto: Skjermdump / TV 2 Vis mer

- Jeg hadde blitt veldig lei meg om det ikke hadde funket, men det gjorde det. Det gjorde absolutt inntrykk å høre hennes versjon.

Dolmen, godt kjent fra duoen Knutsen og Ludvigsen, karakteriserer oppholdet som «mitt livs opplevelse», og la ikke skjul på at det hadde betydd mye for ham - som person og artist.

- Da de andre skulle framføre sine versjoner av Knutsen og Ludvigsen-låter, føltes det som 50 000 julaftener på én gang. Det spilte på hele følelsesregisteret mitt: Det var rørende, morsomt, fengende, fint og overraskende.

- Det var overveldende For Sivertsen gjorde det særlig inntrykk å høre Vinni sin versjon av «Sommerfuggel i vinterland»:

- Jeg ble rørt, og det var stort å se ham sette sitt preg på den låta, sier Sivertsen.

GRÅT: Da Elvira Nikolaisen var hoverpersonen, og skulle høre de andre framføre sine versjoner av hennes låter, klarte hun ikke å holde tårene tilbake.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
GRÅT: Da Elvira Nikolaisen var hoverpersonen, og skulle høre de andre framføre sine versjoner av hennes låter, klarte hun ikke å holde tårene tilbake. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer

For Preus gjorde det mest inntrykk å grave i de andres musikalske univers, tolke og framføre deres sanger.

Særlig inntrykk gjorde det da hun fikk tilbakemelding fra Zetlitz etter å ha sunget hennes låt, «Fate».

- Det var overveldende, jeg var ikke klar over at jeg betydde så mye for henne. Og det er jo noe av det fineste et skapende menneske kan høre - at den neste generasjonen setter pris på det du gjør og kan bruke det til noe.

FIKK SATT FØLELSENE PÅ PRØVE: For Øystein Dolmen føltes det som 50 000 julaftener på en gang da de seks andre artistene sang hans låter for ham.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
FIKK SATT FØLELSENE PÅ PRØVE: For Øystein Dolmen føltes det som 50 000 julaftener på en gang da de seks andre artistene sang hans låter for ham. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer
BLE OVERVELDET: For Anne Grete Preus var det å tolke andres låter det hun husker best, særlig den overveldende tilbakemeldingen hun fikk fra Bertine Zetlitz etter å ha framført hennes sang.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
BLE OVERVELDET: For Anne Grete Preus var det å tolke andres låter det hun husker best, særlig den overveldende tilbakemeldingen hun fikk fra Bertine Zetlitz etter å ha framført hennes sang. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer