- Det var sinnssykt godt, det var farlig godt

Nini Stoltenberg kombinerte herionmisbruk med 8-16-jobb i et år.

(Dagbladet): Når Nini Stoltenberg i kveld gjester NRKs «Trygdekontoert», snakker hun ut om hvordan hun kombinerte et A4-liv med det som til slutt utviklet seg til å bli et alvorlig heroinmisbruk.

I klippet over kan du se hennes rystende beretning om egne erfaringer.

- Det er sinnssykt godt, dessverre, sier hun. 

- Heroinen var løsningen på det meste Ninis rusmisbruk startet på begynnelsen av 90-tallet, og hun gjorde sin første heroindose som 27-åring. Flere ganger var hun døden nær. Hun takker pappa Thorvald Stoltenberg for livet.

Det var under et trøblete samboerskap, og i søken på det hun selv kaller et «friminutt», at statsministerens lillesøster sant redningen i heroinen, som hun tidligere har uttalt at hun ønsker skal være tilgjengelig på resept.

ÆRLIG: - Jeg var jo den som kom på jobb på mandag, og var mest «fit for fight» av alle. Jeg var ikke fyllesyk, jeg var ingenting, sier Nini Stoltenberg om hvordan hun kombinerte heroinmisbruk og jobb. Foto: NRK
ÆRLIG: - Jeg var jo den som kom på jobb på mandag, og var mest «fit for fight» av alle. Jeg var ikke fyllesyk, jeg var ingenting, sier Nini Stoltenberg om hvordan hun kombinerte heroinmisbruk og jobb. Foto: NRK Vis mer

- Vi fant en liten pakke med heroin. Vi visste hva det var, og bestemte oss for å prøve det. Og det var sinnssykt godt, det var farlig godt. Det var i grunn løsningen på det meste. Da ble det harmoni i heimen, jeg ønsket meg ikke noe annet. Og faktisk så funka det veldig bra, kombinert med masse jobbing - programleder og jobbing bak kamera, som egentlig var det jeg ville drive med, sier hun.

Institusjonssjef i Kirkens Bymisjon, Aino Lundberg, sier til Dagbladet at rusmisbruk, slik som Stoltenberg forteller om i klippet, utgjør en stor trussel for det norske arbeidsliv.

- Konsumet koster samfunnet - Det snakker for seg selv, at man kanskje klarer det i ett år. Noen klarer det lenger, men i hvert fall i forhold til alkohol og rus, så kan man sikkert telle mandagsfravær og hva konsumet koster samfunnet. Det er alvorlig, sier Lundberg til Dagbladet.  

Hun ønsker å presisere at hun uttaler seg på generelt grunnlag, og tror ikke Stoltenbergs uttalelser isolert har noen smitteeffekt.

- I forhold til påvirkning av unge (seere), så tror jeg ikke det har noen impact. Det er klart noen kanskje kan kjenne en lettelse ved å høre at hun fikk det til, men i arbeidslivet utgjør nok medisiner og alkohol den størte faren. Det fører til størst problemer, sier hun. - Jeg tenker at hun verken er en rollemodell eller noen å sammenligne seg med.

INTERJUER STATSMINISTERENS SØSTER: «Trygdekontoret»-programlederen, Thomas Seltzer, snakker onsdag med Nini Stoltenberg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INTERJUER STATSMINISTERENS SØSTER: «Trygdekontoret»-programlederen, Thomas Seltzer, snakker onsdag med Nini Stoltenberg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Nini Stoltenberg.

Jens Stoltenberg ønsker ikke å kommentere lillesøsterens «Trygdekontoret»-intervju.