- Det var skrevet så mye dritt i avisa

Journalist i Trønder-Avisa ble truet med pistol.

(Dagbladet.no): En mann i slutten av 40-årene ble i går kveld pågrepet av politiet i Steinkjer etter at han skal ha truet en journalist i Trønder-Avisa med pistol, skriver Trønder-Avisa.

Episoden skjedde utenfor avisas lokaler klokka 17.30 i går, og journalisten skal ha oppfattet våpenet som ekte.

Stakk til fots
Etter å ha truet journalisten, forsvant mannen til fots, og politi for Steinkjer, Verdal, Levanger og Stjørdal rykket ut med bevæpning da de ble varslet om episoden.

-
Han ble pågrepet uten dramatikk med revolveren på seg da han gikk seg på to væpnede polititjenestemenn i sentrum ved 19-tiden, sier operasjonsleder Birger Sandvik ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

- Mye dritt i avisa
Revolveren viste seg å være plombert, og mannen vil avhøres i dag formiddag.

- Vi sitter akkurat og avhører journalisten som ble truet nå, og får på plass hva som skjedde. Det virker ikke som om trusselen var personlig, men heller rettet mot avisa. Det ble sagt at det var skrevet så mye dritt i avisa, eller noe sånt. Noe utover det har jeg ikke før vi er ferdig med avhørene, sier politioverbetjent Trond Garberg ved Steinkjer politistasjon til Dagbladet.no.

Tilfeldig offer
- Det var en meget ubehagelig opplevelse for vår medarbeider utenfor våre kontorer i Steinkjer i går. Vi har brukt tid og krefter på å snakke med han som er berørt, men han var i avhør både i går og i dag. Vi skal ha et møte med politiet i løpet av formiddagen, sier sjefredaktør Arve Løberg i Trønder-Avisa til Dagbladet.no.

- Vi føler oss ganske sikre på at det var en tilfeldighet at det var denne medarbeideren som ble utsatt. I den grad det var en trussel, var det mot avisa og ikke den medarbeideren som tilfeldigvis var på tur inn i avisa da fyren kom forbi, sier Løberg.

Faksimile av dagens Trønder-Avisa.
Faksimile av dagens Trønder-Avisa. Vis mer