- Det var stivt. Og rart. Og flott

Norsk regissør gikk ned på kne. Det var før han møtte Martin Scorsese og Sharon Stone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den internasjonale filmfestivalen i Marrakech i Marokko er ikke like kjent som sin motpart i Cannes, men evner likevel å trekke til seg filmverdenens aller største profiler.

I år var det imidlertid en norsk regissør som var hovedgjest - regissør Erik Poppe. Han opplevde at den allerede høyt prisede «Tusen ganger god natt» ble vist for 1500 stivt pyntede festivalgjester, inkludert Martin Scorsese, Sharon Stone og Monty Python-legenden Terry Gilliam.

- Det er temmelig surrealistisk å bli ført opp den røde løperen mens tusenvis av mennesker står og roper og skriker til deg. Det var litt sånn, «hva har skjedd her»? sier den ydmyke regissøren til Dagbladet.

Med kona Kirsten ved sin side reagerte Poppe med å gå ned på kne, kysse den røde løperen og løfte sine hender som i lovsang til det marokkanske publikummet.

«Solid regi» - Jeg hadde god grunn til å takke Marokko, der store deler av filmen er spilt inn, og festivalen i Marrakech som viste den - og lot meg treffe Scorsese, forteller Poppe.

Den myteommspunnede regissørlegenden bak «Taxi Driver», «Raging Bull», «Goodfellas», «The Departed» og «Shutter Island» - bare for å nevne en tittel fra hver av de siste fem tiårene - var jurymedlem i Marrakech, og selv om «Tusen ganger god natt» ikke deltok i konkurransen skulle han i utgangspunktet ikke snakke med andre regissører.

- Likevel tok han kontakt for å gratulere meg med en «sterk historie» og «solid regi». Etter dette kan ingen noen gang flattere meg med noe, resten av mitt liv, sier en stolt nordmann.

- Også Stone og Gilliam kom med rosende ord. Jeg har glemt ordlyden. Jeg var så opptatt av den lille mannen som sto sammen med dem, sier han.

Stivt og rart Kvelden bød også på høytidelig hilsing på marokkansk dronning og prinsesse.

- Det var stivt, rart og fint, sier Erik Poppe om det.

«Tusen ganger god natt», som har den franske Oscar-vinneren Juliette Binoche i hovedrollen og Mads Ousdal i en birolle, fikk tidligere i år juryens Grand Prix på filmfestivalen i Montreal. Den åpnet forholdvis forsiktig på kino i Norge, men har sakte med sikkert dratt seg opp mot 88 000 besøkende.

Poppe forbereder nå innspillinga av sin neste film, som handler om kongens dramatiske flukt fra Norge under den tyske invasjonen i 1940. Anders Baasmo Christiansen og danske Jepser Christensen spiller henholdsvis Kronprins Olav og Kong Haakon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer