- Det var tøft da jeg var rundt 20 år. Det var den verste tida. Jeg var helt ute å kjøre

Lene Alexandra Øien (29) snakker ut om livet og omveiene.

HAR ALDRI HATT DET BEDRE: Lene Alexandra Øien er nettopp ferdigutdannet som personlig trener, og i august begynner hun i ny jobb. 

Foto: Håkon Eikesdal
HAR ALDRI HATT DET BEDRE: Lene Alexandra Øien er nettopp ferdigutdannet som personlig trener, og i august begynner hun i ny jobb. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hun var kjent for sitt lyse hår, store smil, større pupper og lettkledde kropp. Det kan være vanskelig å se for seg at denne jenta sang i gospelkor på 80-tallet. Sangen har likevel alltid stått sentralt, og da Lene Alexandra Øien (29) var 9,5 år visste hun én ting:

- Jeg ønsket hele tida å være midtpunkt, ville at alle skulle se på meg. Jeg husker jeg spurte mamma «hvordan blir man kjendis?», sier Lene Alexandra og ler.

- Det er ganske teit. Jeg visste ikke ha det ville si, men skjønte at det handlet om å opptre.

Omveiene Hun har med et bilde fra Bryggeteatret i Oslo. Året er 1990, og lille Lene Alexandra er på audition til musikalen «Annie». Moren hadde flettet håret slik at det skulle se ut som om hun hadde krøller. Men Lene fikk ikke rollen. Ikke gikk hun videre heller. Det var Maria Haukaas Mittet som stakk av med den røde parykken.

Ti år etter oppnådde hun oppmerksomhet da hun naken lot hun seg avbilde i mykpornoblader. Men det var ikke den karrieren hun drømte om på pikerommet.

SLIK STARTET DET: Her er Lene Alexandra Øien (til venstre) 9,5 år og på audition til musikalen Annie. Da visste hun én ting - hun ville bli kjendis og opptre. Foto: Privat
SLIK STARTET DET: Her er Lene Alexandra Øien (til venstre) 9,5 år og på audition til musikalen Annie. Da visste hun én ting - hun ville bli kjendis og opptre. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har vært uredd og usikker, og hadde ikke mye respekt for meg selv. Går det skeis, så går det skeis. I alle fall blir jeg sett, liksom. Det spilte ingen rolle hva slags oppmerksomhet jeg fikk, forklarer hun.

Musikk og trening har alltid vært viktig, men mellom barndom og pubertet skjedde det noe som gjorde henne usikker, noe «privat», som hun fortsatt ikke klarer å snakke om. 

- Jeg gikk fra å bruke alle penger på håndballutstyr, til å ha «Baywatch»-Pamela som forbilde. Det var tøft da jeg var rundt 20 år. Det var den verste tida. Jeg var helt ute å kjøre. Jeg visste ikke hvem jeg var, sier Lene Alexandra.

Veien gikk videre som deltaker i «Robinsonekspedisjonen» på TV3. Med tilgjort stemme og silikon-pupper ble hun elsket og hatet. Samme år løy hun og glamourmodell Aylar Lie om å ha hatt sex med superstjerne Robbie Williams. Tre år etter (2007) spilte hun inn låten «My Boobs Are Ok».

HÅNDBALLJENTE: Musikk og idrett har alltid stått sentralt i Lene Alexandras liv. Her er hun på håndballcup i Skien som 10-åring. Foto: Privat
HÅNDBALLJENTE: Musikk og idrett har alltid stått sentralt i Lene Alexandras liv. Her er hun på håndballcup i Skien som 10-åring. Foto: Privat Vis mer

- Den rollen var en enkel måte å få et navn på, men så må man jobbe desto hardere for å bli kvitt den. Det er sider ved den personen jeg har tatt med meg videre, som den fjollete. Først ville jeg distansere meg, tok ut silikonen og farget håret mørkt. Nå er jeg forsonet med Boobs-Lene.

- En outsider I vår tok hun siste eksamen på Personlig trener-studiet. Rundt armen har hun et bånd som skjuler en gammel tatovering. Den måler blant annet antall kalorier hun forbrenner og hvor mange skritt hun går. Hadde en karikaturtegner møtt henne i dag, ville bildet mest sannsynlig blitt ganske annerledes enn for noen år siden.

- Rollen min var veldig bimbo. Jeg trodde folk skjønte det. Men jeg oppdaget at folk lo av meg. Det var ikke sånn det skulle være. Jeg følte meg mobbet og som en outsider i musikkbransjen, sier Lene Alexandra.

Så kom forespørselen om å delta i Melodi Grand Prix. Hennes pupper var fortsatt oppblåste, og at hun framførte låten «Sillycone Valley» gjorde de ikke mindre tydelige. Men endelig opplevde Lene Alexandra noe hun ikke hadde følt tidligere.

- Jeg ble behandlet med respekt.

Vendepunktet Det hender hun søker seg opp på Youtube for å le litt. Hun er glad hun tok avstand fra Boobs-Lene i tide, fordi «du blir karakteren du spiller, og det er ikke sunt å bli en blond bimbo på heltid».

Lene Alexandra Øien

• Født 29. oktober 1981 i Trøgstad

• Bar nakenmodell for Lek, Cocktail og Cats som 19-åring.

• Løy på seg sex med Robbie Williams sammen med Aylar Lie.

• Var deltaker i Robinsonekspedisjonen på TV 3 i 2004.

• Ga ut singelen «My boobbs are OK» i 2007

• Deltok i «Skal vi danse» i 2008. Vant hele konkurransen.

• Deltok i Melodi Grand Prix i bpde 2008 og 2010.

• Har i vår utdannet seg til personlig trener. Begynner å jobbe på Sats Storo i august.

• Spiller inn plate, som kommer i høst.

Nå trener hun en til tre ganger om dagen, og fortærer seks måltider. Mange mener bildet av henne ble totalforandret etter hun deltok og vant «Skal vi danse» i 2008.

- Det var en unik mulighet. Jeg fikk vist fram andre sider ved meg. Jeg har lært av psykologen min at det ikke er skryt å fortelle om det man er god til, så lenge det er sant, sier Lene Alexandra. 

Endelig kunne hun snu forståelsen av hva produktet og merkevaren Lene Alexandra, som hun selv sier, er.

Psykologen besøker hun fortsatt, og hun har nådd sitt nye mål - platekontrakt. Til høsten kommer hennes første album.

VENDEPUNKTET: Gjennom sin deltakelse i Skal vi danse i 2008 forandret mange oppfatning av blondina fra Trøgstad. Foto: Scanpix
VENDEPUNKTET: Gjennom sin deltakelse i Skal vi danse i 2008 forandret mange oppfatning av blondina fra Trøgstad. Foto: Scanpix Vis mer

- Bimbo-Lene slo sakte, men sikkert sprekker. Det er bra at folk ler av meg, men det var ikke humor jeg ville gjøre i utgangspunktet. Ting begynte å gå bra, jeg kunne heve vanskelighetsgraden. Jeg kan jo synge. Jeg føler at jeg har gått fra å spille på sex til å synge. Det er blitt en del omveier, sier Lene Alexandra og fortsetter:

- Det var mye lettere å være Boobs-Lene. Da forventet ingen noe av meg. Nå lever jeg i virkeligheten, før levde jeg i en fiktiv verden.  Jeg følte jeg levde på en løgn. Jeg ønsket at folk skullle se personen bak.

- Når du ser tilbake på disse omveiene, er det noe du angrer på?

- Jeg prøver å ikke angre på noe. Jeg har hatt det kjempegøy, og har ikke levd et A4-liv. Det var et eventyr. Jeg er stolt av Boobs-Lene, men hadde jeg blitt mor, ville jeg nok blitt overbeskyttende. Jeg har levd livet, og det har gått bra. Men det hadde ikke trengt å gjøre det.

DISTANSERTE SEG:  Lene Alexandra Øien forteller til Dagbladet at hun farget håret mørkt for å distansere seg fra Boobs-Lene. Bildet er fra i fjor.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DISTANSERTE SEG: Lene Alexandra Øien forteller til Dagbladet at hun farget håret mørkt for å distansere seg fra Boobs-Lene. Bildet er fra i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
- ENDELIG RESPEKTERT: Lene Alexandra deltok i Melodi Grand Prix både i 2008 og 2010. Her ser vi henne fra delfinalen i Bodø i 2008, da hun framførte låten «Sillycone Valley». Endelig opplevde hun noe hun ikke hadde gjort tidligere: - Jeg ble behandlet med respekt, sier hun. Foto: Scanpix
- ENDELIG RESPEKTERT: Lene Alexandra deltok i Melodi Grand Prix både i 2008 og 2010. Her ser vi henne fra delfinalen i Bodø i 2008, da hun framførte låten «Sillycone Valley». Endelig opplevde hun noe hun ikke hadde gjort tidligere: - Jeg ble behandlet med respekt, sier hun. Foto: Scanpix Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer