Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det var ubehagelig

TV 2-reporter møtt med apelyder og sigarettrøyk.

- LEIT: Da TV 2-journalist Kadafi Zaman gikk live fra demonstrasjonstoget arrangert av den antiislamske bevegelsen Pegida mandag kveld på TV 2 nyhetskanalen, ble han kalt for «muslimjævel». - Jeg har aldri fått så mange sms-er og mailer noen gang, sier han om responsen i etterkant. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- LEIT: Da TV 2-journalist Kadafi Zaman gikk live fra demonstrasjonstoget arrangert av den antiislamske bevegelsen Pegida mandag kveld på TV 2 nyhetskanalen, ble han kalt for «muslimjævel». - Jeg har aldri fått så mange sms-er og mailer noen gang, sier han om responsen i etterkant. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Under demonstrasjonstoget som ble arrangert av den antiislamske bevegelsen Pegida (Patriotiske européere mot islamisering av Vesten) mandag kveld, fikk TV 2-journalist Kadafi Zaman en ubehagelig opplevelse.

- Jeg var live på nyhetskanalen, og så merket jeg at det var en fyr bak meg som begynte å lage ape-lyder. Han stod også og røyka og pusta røyken på meg. Hvis man så hele sendinga, så merket man nok at blikket mitt var flakkende. Siden han ikke ga seg, så snudde jeg meg og spurte hva han gjorde der, sier han.

Svaret han fikk da, som gikk direkte ut på TV 2 nyhetskanalen, var følgende:

- Jeg viser min avsky mot muslimjævler som deg. Jævla innvandrerdrit som deg.

Initiativtaker til demonstrasjonen, Max Hermansen, beklaget hendelsen i går.

- Det er beklagelig at den ene personen er en slik tosk, sa Hermansen til Dagbladets reporter på stedet.

- Enorm respons Videoklippet i sin helhet, der man også kan se at demonstranten blåste røyk på Zaman, er nå lagt ut på TV2.no.

- Var du redd da det skjedde?

- Nei, jeg var ikke redd. Men det er klart det var ubehagelig, sier han.

TV 2-journalisten forteller at han har fått en massiv støtte i etterkant av hendelsen.

- Jeg er utrolig overvelda over den enorme responsen jeg har fått. Jeg har vært journalist i 15 år, men har aldri fått så mange sms-er og mailer noen gang. Det bekrefter det inntrykket jeg har, at når det er 200 mennesker som møter opp til en slik demonstrasjon i et land med fem millioner mennesker, så er det ikke mange som er sånn, sier han.

Det er ikke første gang journalisten har mottatt trusler. Han har også blitt kasta stein etter.

- Da mulla Krekar ble pågrepet for noen år siden, gikk vi live utenfor leiligheten hans på Tøyen. Da var det to maskerte grupper som kasta stein på oss. Heldigvis var det ingen som traff. Det viser at det finnes ytterpunkter på de fleste sider - da var det snakk om ekstreme islamister, sier han.

Han tror denne hendelsen spesielt blir lagt merke til på grunn av terrorhandlingene i Paris.

- Med Frankrike i friskt minne, så tror jeg dette treffer en nerve hos folk, sier han.

- Fokus på sikkerhet i lang tid Nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, forteller at TV 2 ser på episoden som uakseptabel.

- Vår reporter står på et offentlig sted og rapporterer fra en hendelse, og så er det en person som begynner å lage apelyder, blåser demonstrativt røyk i ansiktet på ham, og avslutter med å komme med grove skjelsord. Det er uakseptabelt. Men samtidig er det greit at man får se hvilke elementer disse demonstrasjonene tiltrekker seg, sier han, og legger til:

- Kadafi håndterte det på en strålende måte.

- Er det satt i gang ekstra sikkerhetstiltak rundt Kadafi Zaman?

- Sikkerhetstiltak rundt Kadafi har jeg ikke lyst til å kommentere, sier han.

- Er sikkerhetstiltakene rundt ham styrka etter mandagens hendelse?

- Kadafi jobber med en tematikk og inn mot visse grupper som gjør at vi i lang tid har hatt fokus på sikkerhet når det gjelder ham. Utover det har jeg ikke lyst å kommentere noe mer om det, sier han.

- Har det kommet konkrete trusler mot ham?

- Ingen kommentar.

- Ble det gjort en vurdering i forkant av sendinga på å sende Zaman til demonstrasjonen?

- Vi ser ikke på etnisitet når vi velger hvem som skal dekke ting. Vi er fargeblinde når vi skal dekke demonstrasjoner i Oslo sentrum, sier Årsæther.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media