- Det var ubehagelig

TV 2-reporter møtt med apelyder og sigarettrøyk.

- LEIT: Da TV 2-journalist Kadafi Zaman gikk live fra demonstrasjonstoget arrangert av den antiislamske bevegelsen Pegida mandag kveld på TV 2 nyhetskanalen, ble han kalt for «muslimjævel». - Jeg har aldri fått så mange sms-er og mailer noen gang, sier han om responsen i etterkant. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- LEIT: Da TV 2-journalist Kadafi Zaman gikk live fra demonstrasjonstoget arrangert av den antiislamske bevegelsen Pegida mandag kveld på TV 2 nyhetskanalen, ble han kalt for «muslimjævel». - Jeg har aldri fått så mange sms-er og mailer noen gang, sier han om responsen i etterkant. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under demonstrasjonstoget som ble arrangert av den antiislamske bevegelsen Pegida (Patriotiske européere mot islamisering av Vesten) mandag kveld, fikk TV 2-journalist Kadafi Zaman en ubehagelig opplevelse.

- Jeg var live på nyhetskanalen, og så merket jeg at det var en fyr bak meg som begynte å lage ape-lyder. Han stod også og røyka og pusta røyken på meg. Hvis man så hele sendinga, så merket man nok at blikket mitt var flakkende. Siden han ikke ga seg, så snudde jeg meg og spurte hva han gjorde der, sier han.

Svaret han fikk da, som gikk direkte ut på TV 2 nyhetskanalen, var følgende:

- Jeg viser min avsky mot muslimjævler som deg. Jævla innvandrerdrit som deg.

Initiativtaker til demonstrasjonen, Max Hermansen, beklaget hendelsen i går.

- Det er beklagelig at den ene personen er en slik tosk, sa Hermansen til Dagbladets reporter på stedet.

- Enorm respons Videoklippet i sin helhet, der man også kan se at demonstranten blåste røyk på Zaman, er nå lagt ut på TV2.no.

- Var du redd da det skjedde?

- Nei, jeg var ikke redd. Men det er klart det var ubehagelig, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer