- Det var utfordrende når han gikk helt inn i rollen

Harald (20) fra «Amors baller» spiller mot faren sin i ny rockekomedie.

SLEKT OG VENNER: Hans Bastian Borg og Harald Borg Weedon er far og sønn i virkeligheten, og spiller far og sønn i den nye komedien «The Rocka». Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet
SLEKT OG VENNER: Hans Bastian Borg og Harald Borg Weedon er far og sønn i virkeligheten, og spiller far og sønn i den nye komedien «The Rocka». Foto : Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer

- Til tider var det en utfordring, og da mest på privaten. Han gikk veldig inn i rollen sin, sier Harald Borg Weedon (20), kjent fra fjorårets ungdomsfilmsuksess «Amors baller».

I den nye rockekomedien «The Rocka» spiller han mot sin egen far, Hans Bastian Borg - i filmen en ikke spesielt sympatisk 44-åring på 120 kilo som etter skilsmisse og livskrise bestemmer seg for å forfølge en gammel drøm om å bli rockestjerne under pseudonymet «Big B Thunders».

- Noen ganger var det sånn, «okei, nå må jeg bare gå», fordi han var så innmari «Big B». Men det skjedde ikke ofte. Jeg synes vi har kommet ut av innspillingen med et enda tettere far-sønn-forhold enn det vi hadde før, sier 20-åringen, som debuterte allerede som 11-åring i Karin Fossum-filmatiseringen «Den som frykter ulven» og satser på en karriere som skuespiller.

Sterkt forhold Han kviet seg ikke for å gå inn i prosjektet, selv om det er utført som en tulledokumentar om hans egen familie - og med sterke likhetstrekk til deres egen historie.

- Nei, det vi har som far og sønn er for sterkt til at jeg skulle bli betenkt. I starten så jeg mest på det som dugnadsarbeid og en vennetjeneste, men etterhvert så jeg at det ble et ordentlig prosjekt, og da tok jeg det mye mer seriøst.

Også søsteren hans, Mia, dukker opp i filmen.

Forsterket Det var etter å ha blitt skilt på ordentlig at Hans Bastian Borg tok seg i å drømme om å stå på scenen foran elleville fans og synge og spille pønkegitar. Og som filmprodusent så han umiddelbart at her lå det et komisk premiss.

- Jeg har tatt utgangspunkt i mitt eget liv, men forsterket alt to hundre ganger. Hvis ikke ville det blitt tragisk, ikke tragikomisk, sier han.

Far og sønn har heller ikke hatt noen problemer med å være ærlige med hverandre når de ikke synes den andre har holdt mål i en scene.

- Det er noe av det vi har jobba med etter skilsmissen: Når han er nede, drar jeg ham opp, og motsatt. Pappa er en god støttespiller, både profesjonelt og privat, sier Harald.