- Det var veldig tøft

Øystein Greni (36) bruker den nye Bigbang-plata til å bearbeide sorgen etter samlivsbruddet.

PÅ «LYDVERKET»: Øystein Greni i Bigbang forteller om bakgrunnen til den nye plata «Epic Scrap Metal» som kommer 4. mars. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
PÅ «LYDVERKET»: Øystein Greni i Bigbang forteller om bakgrunnen til den nye plata «Epic Scrap Metal» som kommer 4. mars. Foto: Jon Terje H. Hansen / DagbladetVis mer

Bigbang-general Øystein Greni forteller i kveld på «Lydverket» på NRK2 om skilsmissen han gikk gjennom for halvannet år siden og hvordan den opplevelsen kommer til uttrykk på bandets nye album «Epic Scrap Metal».

- Albumtittelen er inspirert av et skilt til et bilopphuggeri, men så er det selvfølgelig en parallell til et knust hjerte, sier Greni på «Lydverket».

Sorgbearbeidelse Etter å ha vært sammen med Øystein Greni i 15 år, flyttet musikeren Maria Orieta hjem til Oslo da forholdet tok slutt. Med seg tok hun parets datter Julia. Greni forteller at arbeidet med plata ble en slags sorgbearbeidelse.

- Det frigjør faktisk masse energi, og kanskje meningen med dette er at jeg skulle få masse tid til å skrive. Skrivingen var også en slags sorgbearbeidelse, for det var veldig tøft.

Motgang Greni mener han har klart å snu motgangen til noe positivt.

- Den viktigste bagasjen man har er ofte den motgangen man har møtt. Har man klart å takle motgang, blir alt mye lettere neste gang. Motgang er det fineste smykket du har.

«Lydverket»-programleder Asbjørn Slettemark tror mange av og til glemmer at Bigbang er blant de par-tre mest suksessrike norske rockebandene det siste tiåret - med sine fire plater på toppen av den norske albumlista, utsolgte turneer og hengivne fans.

- Sett i lys av den suksessen, er det kult å høre Øystein Greni fortelle om de personlige historiene som ligger bak albumet «Epic Scrap Metal». Man tenker gjerne at en suksess som Bigbang fører til en spesiell type musikk, men i Øystein Grenis tilfelle er det hans personlige opplevelser som farger musikken.