BRUKTBAMSEN: Denne bamsen, som vi tok et bilde av i 1981 eller 1982 i London håper vi fikk seg et nytt hjem. mens vi derimot alle trenger en real bamseklem med de maktmenneskene vi har rundt oss for øyeblikket. Foto: Tom Stalsberg
BRUKTBAMSEN: Denne bamsen, som vi tok et bilde av i 1981 eller 1982 i London håper vi fikk seg et nytt hjem. mens vi derimot alle trenger en real bamseklem med de maktmenneskene vi har rundt oss for øyeblikket. Foto: Tom StalsbergVis mer

De to sykeste rider igjen:

Det verden trenger nå er en real bamseklem

Og kanskje litt Marsdalhjelp.

Meninger

Noen få dagen borte fra jobben fordi det var ei lita sommerelv, nå må det snart bøtte ned i Trøndelag, som selvsagt måtte besøkes, neste tur blir forresten den faste uka i august når også valdsjefen for det hele har rund bursdag. Regndans med karsk/allsang helt over grensen til Rennebu blir det da.

Men, altså, på jobben. Hasle. Posthylla er nesten tom, e-posten fulle av diverse spam og klimaanlegget har tatt seg noen timer klam ferie. Puh. To fulle menn rider igjen? Nei, to syke menn møtes. Vi nevner ikke navn, men gjentar: De to sykeste møtes. Hold pulsen, pusten og pokerfjeset. De tre P-er for fred. Hvor lenge kan vi tåle dette? Er det virkelig mulig det som skjer?

En av de aller sykeste som truer alt og alle som ikke er enige med ham, G7 møter Gal 1. Nei, vi snakker ikke om begge, men om én vi liksom skal være alliert med. Maken har vi vel nesten ikke sett i moderne fredstid.

Du må være passe skroting i hodet for å forsvare hva denne ene holder på med, den andre? Glem det, vi går i kantina, smører to skiver, en med nøkkelost og en med G35. Melk, piller og kaffe. Piller og mer piller. Var det virkelig ingenting i den vanlige posthylla? Vi går i resepsjonen der vi møter en verdensmester i å være best til å sitte i en resepsjon. Det finnes nemlig en halv million ansatte i ISS.

Men det finnes bare en Muhammad Iqbal som nylig ble kåret til årets beste ansatte – i hele verden. Allah er for liten og Allah for stor. Han får klem. Spør om vi vil ha en vaffel. Smiler. Snakker. Fikser. Ordner. Er der. Den beste. Men, posthylla? Tom. Muhammad Iqbal har lagt bøkene på vårt skrivebord. Takk, broder.

Og ja, der ligger det tre bøker: Leif Gjerstad om historien til alle festivalers norske jordmor, Kalvøya. Deretter boka «Vi var mange. Kvinneaktivister fra 70-tallet forteller» av Ellen Aanesen som redaktør og med bidrag fra Unni Rustad, Berit Morland og Linn Stalsberg. Den siste boka er også et must å lese i tider som dette, «Frihetens mødre» med undertittel «Jakten på et bedre liv i USA og Norge» av Magnus E. Marsdal. Marsdalhjelpen 2018.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.