KOMMENTARER

Det vi ikke vil høre

Den tidligere Breitbart-redaktøren og Trump-rådgiveren Steve Bannon blir trekkplaster for Nordiske Mediedager i Bergen. Det er ikke så farlig eller urimelig som noen synes å tro.

Til Norge: Steve Bannon. Her med USAs president, Donald Trump. Foto: AFP PHOTO / MANDEL NGAN
Til Norge: Steve Bannon. Her med USAs president, Donald Trump. Foto: AFP PHOTO / MANDEL NGAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Steve Bannon er en av arkitektene bak en ytterliggående, nasjonalpopulistisk retning som har spredt seg over store deler av verden. Hans meninger ble for sterke, selv for president Donald Trump som ga ham avskjed som rådgiver. Nå jobber Bannon med å bygge opp et nettverk av høyrepopulistisk grupper og partier i Europa. Det går visstnok tregt.

Det har kommet en rekke reaksjoner på at en ytterliggående politiker som Bannon får Nordiske Mediedager som plattform. Politisk er det ikke vanskelig å forstå. Bannons ideer er av et slag som utfordrer minoriteter og det liberale demokratiet. Spørsmålet er om det i seg selv er nok til å bortvise ham fra mediedagene i Bergen.

Det kan være nyttig å huske noen grunnregler i denne debatten. Steve Bannon har ingen rett til å delta på Mediedagene. Om han ikke inviteres er det ikke noe anslag mot ytringsfriheten. Akkurat som Høyre ikke må invitere Jonas Gahr Støre til sitt landsmøte for å skape balanse. Ellers har Bannon den samme ytringsfriheten som alle andre. Vil ikke Bergen ha ham, kan jo Resett eller document.no plukke ham opp. Der vil han føle seg hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer