Det vi må spille får han oppleve på ordentlig

Spillskaper blir romturist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): Spillskaper Richard Garriott har i en årrekke nytt stor respekt for sin spillserie «Ultima» - noe som også har gitt ham en grei sum med klingende mynt å bruke på egne eventyr.

Allerede har han reist verden rundt og bodd med gorillaer i Rwanda, kanopadlet ned Amazonas, dykket med ubåt til Titanic og lett etter meteoritter i Antarktis.

Nå venter hans største eventyr noen sinne, når han i oktober neste år blir å finne om bord på det første romskipet som frakter turister til den internasjonale romstasjonen ISS.

- Spillene jeg lager er eventyr inn i fiktive verdener. I den ekte verdenen liker jeg eventyrbasert sport og reise. Mitt hell i spillindustrien har gjort det mulig for meg å leve ut «jobb hardt, lek hardt»-filosofien, skriver Garriott i bloggenprosjektets hjemmeside.

Garriott er i disse dager aktuell med det kommende online-rollespillet «Tabula Rasa», som også vil ta spilleren med på en fantastisk reise ut i rommet. At spillskaperen er fascinert av verdensrommet, er kanskje ikke overraskende når man tar hans bakgrunn i betraktning:

- Å reise ut i rommet har vært en drøm jeg har hatt siden jeg var ung. Det er kanskje ikke så rart, ettersom faren min Owen Garriott er en tidligere NASA-astronaut som deltok på oppdrag som Skylab og Spacelab-1 på 70- og 80-tallet. Så for meg var det å utforske rommet noe nært, det var en del av min families DNA, skriver Garriott.

Garriott blir med dette den sjette romturisten som punger ut for å dra ut i rommet. Firmaet han benytter seg av, Space Adventures, har gjennomført flere lignende oppdrag de siste årene. Selv om ingen pris er nevnt her, er den gjengse prisen på en slik reise rundt 30 millioner dollar, eller rundt 180 millioner kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer