- Det viktigste er at hele gjengen er samlet igjen

«Ingen grenser»-deltakerne strålte på den røde løperen i kveld.

SAMLET IGJEN:  I kveld var hele Ingen grenser-gjengen samlet igjen. De elleve deltakerne strålte omkapp på den røde løperen.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SAMLET IGJEN: I kveld var hele Ingen grenser-gjengen samlet igjen. De elleve deltakerne strålte omkapp på den røde løperen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

BERGEN (Dagbladet): I januar fulgte hele 1,4 millioner nordmenn med da de elleve «Ingen grenser»-deltakerne sammen kjempet seg mot toppen av Snøhetta.

I dag var de alle samlet i Bergen. Programmet er nominert i kategorien beste reality.

- I et halvt år har jeg overbevist meg selv om at jeg ikke er reality-deltaker, så det var en liten smekk å bli nominert i denne kategorien, sier Birgit Skarstein (22) til Dagbladet og ler.

Ser mennesket Likevel setter hun stor pris på nominasjonen, og mener at programmet har satt fokus på mennesket framfor funksjonshemmingen.

- Jeg syns det er veldig gøy om de velger å gi en pris til «Ingen grenser», fordi dette er noe vi har vært med på sammen, og det er veldig gledelig om juryen finner det prisverdig, sier Skarstein, som for anledning har tatt på seg en rosa, fotsid kjole.

Deltakerne møttes først på Hotell Norge i dag, og dette er andre gang hele gjengen er samlet etter ekspedisjonen i fjor sommer. Til Grieghallen kjørte Einar Angelsen rullestol, og Fredrik Alden Thorsen satt på fanget hans.

- Dette blir veldig gøy og jeg håper vi vinner, sier Thorsen til Dagbladet.

Skjorte-hjelp Bjarte Bøe-Sande har for anledningen kjøpt seg en ny blårutete dress fra Moods of Norway, og strålte på den røde løperen med en gul tversoversløyfe.

Tidligere på dagen hadde han og Kenneth Birkenes vært på skjorte-shopping sammen i Bergen.

- Jeg hadde tatt med meg feil skjorte, så da måtte vi ut og kjøpe ny. Bjarte hjalp meg, sier Birkenes til Dagbladet med et stort smil.

- Hva betyr det for deg om dere vinner i kveld?

- Det har jeg egentlig ikke tenkt så mye på, det viktigste er at vi er samlet hele gjengen igjen, sier Birkenes.

Stolt av forloveden Liv Tone Lind strålte også på den røde løperen i kveld. Hun hadde med seg forloveden Jahn Håkon Lind, som var tydelig stolt av sin samboer.

Paret bor sammen i Harstad, og har planer om å gifte seg til høsten.

- Det er helt unikt det hun har fått til, så jeg er selvfølgelig veldig stolt av henne, sier Jahn Håkon til Dagbladet.