Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det viktigste er stemningen

Jon Schau gleder seg til Stand Up Festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld åpner Stand Up Festival 2006. I løpet av fire dager skal kjente og ukjente komikere få publikum til å le. En av komikerne som opptrer i år er veteranen Jon Schau. For han handler festivalen mest om å se andre komikere:

- Det viktige med festivalen er hele stemningen. Det er det sosiale, og det å oppleve alle de andre komikerne, som teller for meg, sier Schau.

Festivalen holder til på Latter på Aker Brygge i Oslo, og programmet inneholder show med både ukjente komikere, og veteraner som Åsleik Engmark, Anders Tangen og Lisa Tønne.

Schau mener festivalen kan være god hjelp for unge komikere uten mye scenetrening:

- Hvis man har holdt på lenge, plukker man ikke opp så mange tips, for man har funnet sin greie. Men for de som er på vei opp er det vesentlig fordi man får gjort en del jobber på få dager. Det er det vanskeligste i begynnelsen.

Ifølge Schau, går utviklingen i standup-miljøet i riktig retning:

- Det er bedre enn det har vært før. Før var det langt mellom talentene, spør du meg. Nå dukker det opp rett som det er.

Schau skal ha to opptredener selv. Likevel får han god tid til å se andre komikere. Spesielt er det tre kollegaer han skal få med seg. Blant andre Sigrid Bonde Tusvik, kjent fra Rikets røst:

STAND UP FESTIVAL: Jon Schau er en av komikerne som deltar på årets Stand Up Festival. Foto: FRANK KARLSEN
STAND UP FESTIVAL: Jon Schau er en av komikerne som deltar på årets Stand Up Festival. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

- Hun har jeg bare sett en gang, og det var spennende. Det er ikke så nytt at det er en jente i stand-up. Jeg har vært mye på jobb med en del av komikerne, blant andre Nils Ingar Aadne og Jonas Bergland. Men de skal jeg få med meg. Bergland har ganske intelligente tekster og er rimelig kjapp i kjeften, sier Schau.

I tillegg er han spent på et nytt komikonsept som Åsleik Engmark skal lede. Det nye showet heter The Gong Show, og går ut på at hver komiker har 1 minutt på være morsom, hvis ikke går gong-gongen, og da må de gå av scenen.

Likevel legger Schau vekt på at unge talenter må få tid til å utvikle seg:

- Det er litt som fotball, selv om den er dårligst på laget, kan bli landslagsspiller.