- Det vil bety døden for oss

Konsertsteder livredde for ny skjenkelovgivning.

FRYKTER NYE SKJENKETIDER: Sondre Lerche fotografert på en konsert på Blå i Oslo, en av klubbene som ser mørkt på forslaget om kortere skjenketider.
Foto: Heiko Junge/SCANPIX
FRYKTER NYE SKJENKETIDER: Sondre Lerche fotografert på en konsert på Blå i Oslo, en av klubbene som ser mørkt på forslaget om kortere skjenketider. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Snart kan det bli slutt på alkoholservering etter klokka to om natta over hele Norge. Det betyr i så fall en hel time kortere skjenketid for mange konsertsteder i hovedstaden, og resten av landet.

Senterpartiet går inn for endringen i alkoholloven, i sitt nye programforslag. Arbeiderpartiet vurderer å gjøre det samme. Og SVs Karin Andersen vil også fremme forslag om innstramming, i partiets nye program, melder Aftenposten.

Dermed kan flere konsertarrangørers verste mareritt bli en realitet.

- Deprimert i ukesvis- For meg er dette ufattelig trist. Jeg har vært deprimert i ukesvis siden jeg så forsiden på Aftenposten. For meg lukter det kjørt, for min egen arbeidsplass og inntekt, og et miljø som jeg er veldig glad i, sier Tore Gjedrem, bookingansvarlig for Oslo-klubben The Villa og kjent som DJen Tore Jazztobakk.

Han er overbevist om at klubben vil bukke under straks de nye skjenketidene blir innført.

- Det vil bety døden for The Villa, og døden for den elektroniske dansemusikken i Norge. Mellom halvparten og to tredjedeler av omsetningen vår foregår mellom klokka to og tre om natta. Mister vi den timen, har vi rett og slett ikke penger til å overleve, sier han til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer