Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Det ville ikke føles spesielt riktig å gå i bingen uten et ekstra glass innabords når den mannen omsider har gått i kistegulvet

Lemmy er død.

Man tenker jo at enkelte lever evig, og bare ER der, litt som Freddie Frinton i «Grevinnen og hovmesteren», som vi satt og så på NRK for en ukes tid siden, skriver Svein Strømmen om Lemmys død. Foto: NTB Scanpix
Man tenker jo at enkelte lever evig, og bare ER der, litt som Freddie Frinton i «Grevinnen og hovmesteren», som vi satt og så på NRK for en ukes tid siden, skriver Svein Strømmen om Lemmys død. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

«I'm here tomorrow, I'm gone today» sang Lemmy i «Damage Case» allerede i 1979.

Jeg satt faktisk og drakk et glass 1664-øl hele veien fra Frankrike - som «endorsed» av Motörhead i 2010, uten at jeg tenkte noe spesielt over det akkurat da - da internett eksploderte i flere hundre posts om at han hadde tatt kvelden, kun fem dager etter at han fylte sytti, og knappe fire uker siden han spilte i Oslo sist.

Nå er sjappa stengt, så jeg får helle opp hva jeg måtte ha stående i skapet her. Det ville ikke føles spesielt riktig å gå i bingen uten et ekstra glass innabords når den mannen omsider har gått i kistegulvet.

La oss prøve å holde det kommunalt nok til at jeg sjøl blir sytti, det er jo ikke så lenge til. Man tenker jo at enkelte lever evig, og bare ER der, litt som Freddie Frinton i «Grevinnen og hovmesteren», som vi satt og så på NRK for en ukes tid siden.

Men kan du tenke deg dette: Frinton dauet i en alder av 59, allerede i 1968. Året før Hawkwind startet opp, fire år før Lemmy ble med i bandet. Enda litt lenger før Motörhead var et konsept, og enda lenger før jeg hadde hørt om noen av dem.

Like fullt ser vi Frinton på fjernsynet hvert eneste år, og han ser ikke spesielt dau ut. Det gjør heller ikke Lemmy når jeg ser ham kjøre på motorsykkel opp fra graven i «Killed By Death»-videoen denne natta. Man kan jo håpe at han står langs en landevei et eller annet sted og fyller bensin og gjør seg klar til neste runde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media