ALERIS: Aleris Omsorg Norge er mest opptatt av å levere de gode tjenestene og bidra til å løse daglige samfunnsutfordringer, skriver artikkelforfatter. Foto: Suwin / Shutterstock / NTB scanpix
ALERIS: Aleris Omsorg Norge er mest opptatt av å levere de gode tjenestene og bidra til å løse daglige samfunnsutfordringer, skriver artikkelforfatter. Foto: Suwin / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Kommersielle i barnevernet:

Det ville kostet samfunnet dyrt om det ikke fantes private omsorgsaktører

Spektakulær spekulasjon.

Meninger

Ingrid Wergeland i Manifest Tankesmie vedgår i sitt innlegg 22. juni at driftsmargin er et nyttig lønnsomhetsmål for bedrifter i samme bransje.

Som en bekreftelse på at totalrentabilitet likevel er et nyttig mål på lønnsomhet i barnevernet, henviser Wergeland til at det svenske Reepalu-utvalget brukte et mål tilsvarende totalrentabilitet da de leverte utredningen "Ordning och reda i välferden".

Like nyttig er det å vite at den svenske regjeringens forslag om et gevinsttak på velferdstjenester som Reepalu-utvalgets arbeid var en del av, nettopp ble nedstemt i riksdagen. Og at den partipolitisk uavhengige organisasjonen TCO, som samler 14 fagforbund med nesten 1,4 millioner medlemmer deriblant det svenske sykepleierforbundet, mener forslaget var for dårlig og at fokus må ligge på utvikling av kvalitetskrav og transparens i offentlig finansiert virksomhet, og ikke på om aktører skal kunne ha overskudd og gevinst.

Forslag som vil ramme en bedrifts mulighet til å drive bærekraftig må kanskje bygge på en mer relevant og realistisk målestokk for gevinst i bunn?

Som leverandører av omsorgstjenester til det norske samfunn er Aleris Omsorg Norge mest opptatt av å levere de gode tjenestene og bidra til å løse daglige samfunnsutfordringer. Tenketanker burde kanskje tenke mer på hvem som skulle utført våre daglige oppgaver og hvor mye det ville kostet samfunnet om private omsorgsaktører ikke lenger skulle ha mulighet til normal drift.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.