Det villeste mariachi death surf-bandet fra Mexico, Norge

Wandrups utvalgte: 20 års jubileum for Los Plantronics.

JUBILEUM: Dobbel LP med låter fra karrieren.
JUBILEUM: Dobbel LP med låter fra karrieren. Vis mer

LP/BOK: For 20 år siden eksploderte en stjerne på den mørke himmelen over norsk rock. Bandet Los Plantronics oppsto i heksegryte av twangy gitarer, hardt ridde trommesoloer, blåsere fra første linje i en hvilken som helst meksikansk revolusjon, sangere rekruttert fra røverbander i Sierra Madre, en sann gerilja av musikere som ikke tar gisler i kampen om å være Norges mest hardtslående rock’n roll band.

Bandet feirer jubileet med et kraftverk av en dobbel-LP på selskapet Jansen Plateproduksjon, med tittelen «The Worst Is Yet To Come», designet av den formidable Johnny Stingray og med et utvalg fra platene bandet har slynget ut i landskapet opp gjennom åra.

FOTOBOK: Stian Evensen har tatt klassiske rock'nroll-fotos.
FOTOBOK: Stian Evensen har tatt klassiske rock'nroll-fotos. Vis mer

Samtidig utgis den fargerike svart/hvitt-boka boka «Los Plantronics - Mariachi: Hecho en Noruega», fylt med et utvalg av de 15 000 bildene fotografen Stian S. Evensen har tatt under bandets flammende live-opptredener og turneer opp gjennom åra. Enkelte skribenter, blant dem undertegnede, har også fått det privilegium å bidra med noen linjer prosa innimellom det fotografiske fyrverkeriet.

Gruppa har krysset Europa på langs og på tvers, og spilte omsider i Mexico i 2011. Mirakuløst nok kom de også tilbake. Vi kan ikke annet enn å ønske dem buena suerte más!