Det villeste vi har sett siden Bowie fikk en kjærlighet i øyet i Oslo?

Foo Fighters' beinbrudd-konsert i Göteborg.

Noen ganger blir konserter rett og slett historiske. Ikke fordi de er sjeldent bra, men fordi det skjer noe høyst uventet.

Som da David Bowie fikk en kjærlighet (på pinne) i øyet på Norwegian Wood i 2004. Bildet til Dagbladets Henning Lillegård gikk verden rundt.

I går var det en svensk konsert som skapte overskrifter i musikkpressen over hele kloden.

Og Foo Fighters-kvelden er noe av det sprøeste vi har sett på den skandinaviske konsertscenen siden Bowie-galskapen.

Falt ned fra scenen Da Foo Fighters spilte i Telenor Arena på onsdag ble det amerikanske bandet belønnet med en firer på terningen av Dagbladets Sven Ove Bakke.

I går fikk rockerne fire av fem i både Expressen og Aftonbladet.

Dave Grohl var bedre med brukket bein.

For allerede i andre låt falt han ned fra scenen.

- Jeg tror jeg har brukket beinet, sa han.

KJÆRLIGHET I ØYET: David Bowie fikk sukkertøy i øyet under Norwegian Wood for 11 år siden. Han skjelte ut synderen i over et minutt, og svarte med å forlenge konserten. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KJÆRLIGHET I ØYET: David Bowie fikk sukkertøy i øyet under Norwegian Wood for 11 år siden. Han skjelte ut synderen i over et minutt, og svarte med å forlenge konserten. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Men Foo Fighters kommer tilbake.

Spilte i over to timer Og bandet kom tilbake, og spilte noen coverlåter - uten Grohl. Publikum var forvirret, og bandet skjønte nok heller ikke så mye. Så, midt i Queen-låta «Under Pressure» skjer det noe.

Vokalisten ble fraktet inn på scenen på en båre, og publikum eksploderte.

Den tidligere Nirvana-trommisen kom seg på på en stol, og fortsatte konserten. Ikke med bare et par symbolske låter - han holdt på i over to (!) timer.

«Har jeg noen gang opplevd en galere, merkeligere og morsommere konsert? Svaret er antakeligvis nei,» skriver Aftonbladets anmelder.

«Denne kvelden inneholder flere minneverdige øyeblikk enn en hel festivalsommer,» skriver Expressens utsendte.

- You fucking wanker Som i går ble det en lang kveld da David Bowie fikk kjærlighetsløst godteri i øyet på Norwegian Wood.

Plutselig, helt i starten av konserten, rykket Bowie til. Han krøket seg sammen og avbrøt «Battle», han hadde ingen sjanse til å gjøre den ferdig.

Med ryggen mot publikum vaklet Bowie i retning sceneutgangen.

En mann fra managementet undersøkte øyet til Bowie. Så tok tak i kjærligheten og dro den ut. Popikonet rykket til av smerte.


Etter hvert kom Bowie seg bort til mikrofonen igjen. Og da startet tiraden.

- You fucking wanker! You little fucker! Hold affekten din for deg sjøl. Dette betyr bare én ting, ditt lille svin. At vi må utvide konserten og gjøre den lenger! brølte Bowie, til vill jubel.

Og han holdt det gående i hele to timer til.

Det er kjærlighet!

LIGGENDE HELT: Det skal mer enn et brukket bein til for å stoppe Foo Fighters-vokalist Dave Grohl. Foto: Reuters / NTB Scanpix
LIGGENDE HELT: Det skal mer enn et brukket bein til for å stoppe Foo Fighters-vokalist Dave Grohl. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer