Detaljrik alvemoro

Visste du hva Tingeling drev med før hun traff Peter Pan?

NYTT PAR:  Før Tingeling møtte Peter Pan var hun gode venner med alven Terrence. Animasjonen i «Tingeling og den forsvunne skatten» er kanskje glatt, men figurene er morsomme, bildene flotte og detaljrikdommen imponerende
NYTT PAR: Før Tingeling møtte Peter Pan var hun gode venner med alven Terrence. Animasjonen i «Tingeling og den forsvunne skatten» er kanskje glatt, men figurene er morsomme, bildene flotte og detaljrikdommen imponerende Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| DVD: Da den første filmen i Disneys Tingeling-serie kom fryktet jeg det verste. Og ble positivt overrasket. Vi snakker ikke om klassikere, men om solid underholdning for de yngste. Og som det er nok ukas utgivelse hakket mer spennende og fantasifull enn forgjengeren.

Eventyr
Høsten er her og Tingeling får i et viktig og ærefullt oppdrag av alvedronningen - et oppdrag som hun selvfølgelig klarer å rote til. Før Tingeling bare fløy rundt og viftet med en tryllestav, jobbet hun som mekaniker. Den lille alven er både oppfinnsom og nevenyttig. Hun er også temperamentsfull - noe som kaster henne ut på store og farefulle eventyr.

Universet utvides
Det beste toppsjefene hos Disney gjorde for ei tid tilbake, var å sette Pixar-sjefen John Lasseter til å lede selskapets animasjonsfilmavdeling. At denne rett på dvd-tittelen holder såpass høyt nivå, må nok tilskrives hans tilstedeværelse. Dataanimasjonen er kanskje glatt, men ikke pregløs. Hovedfigurene har personlighet og drivet i historien er upåklagelig. Jeg har også sans for at universet til den lille alven og hennes artsfrender utvides.

Voksenappell
Det er klart, dette er først og fremst laget for de aller yngste. Men det er enda morsommere å se film med barn når den også har en viss appell til voksne - og når den visuelle detaljrikdommen er så fantastisk som her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer