Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette albumcoveret ble for «krenkende» for Facebook

- Kanskje jeg ikke ser helt god ut, sier Kaja (25).

ANNONSENEKT: 7. mars kommer artisten Kaja Gunnufsen med sitt debutalbum «Faen Kaja». Nå setter Facebook en stopper for albumannonse på det sosiale mediet, grunnet det de mener er «krenkende språk». Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ANNONSENEKT: 7. mars kommer artisten Kaja Gunnufsen med sitt debutalbum «Faen Kaja». Nå setter Facebook en stopper for albumannonse på det sosiale mediet, grunnet det de mener er «krenkende språk». Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 7. mars slipper den norske artisten Kaja Gunnufsen (25) sitt debutalbum «Faen Kaja».

Men å annonsere for albumet sitt på Facebook, får hun derimot ikke lov til.

Annonsenekt - Facebook lar meg ikke kjøre annonse for mitt nye cover grunnet krenkende, vulgært eller truende språk, skriver Gunnufsen på sin Twitter-profil i dag.

Artisten har også lagt ved et bilde, med Facebooks begrunnelse til annonse-nekten. Der står det blant annet:

«Utformingen av annonsen din bryter retningslinjene våre for annonser. Vi tillater ikke bruk av krenkende, vulgært eller truende språk. Facebook godtar ikke annonser som fornærmer, trakasserer eller fornedrer brukere».

Gunnufsen er overrasket over nekten.

- Det sto først i meldingen fra Facebook at annonsen ble avvist på grunn av krenkende, vulgært eller truende språk, men under der har de også skrevet at ting som tar for seg en brukers legning eller genererer mange negative tilbakemeldinger, ikke vil bli tillatt, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Kanskje jeg ikke ser helt god ut, spøker hun.

Vil forhandle Gunnufsen gir seg imidlertid ikke så lett. Nå vil hun ta kontakt med Facebook, for å forklare saken.

- Jeg skal sende en mail til Facebook og forsøke å forhandle fram tittelen med ordet «Faen» i seg. Hvis det ikke går, får jeg fjerne tittelen, og heller publisere en annonse uten tittel, sier hun.

Frida Löwengren, pressekontakt for Facebook Norden, sier til Dagbladet at det kan være at Gunnufsen har en sjanse.

- Alle annonser på Facebook må følge retningslinjene, og hvis en annonse er avvist er det fordi den ikke holder seg innenfor disse. Men dette vil jeg undersøke videre, skriver Löwengren i en e-post.

Selv om hun har blitt nektet å annonsere for albumet, har Gunnufsen fått lov til å legge ut coverbildet på sin egen Facebook-side.

Fjernet familiebilder Gunnufsen er langt fra den første som blir sensurert av Facebook. Tidligere i dag skrev Dagbladet om Marcus Almgren, som har fått flere familiebilder fjernet av Facebook grunnet «upassende innhold».

Blant annet har bildet av ham og datteren ved kjøkkenbordet blitt slettet fra nettstedet.

- Jeg forstår at Facebook har regler for hvilke bilder man skal legge ut der, og vet at en må vise forsiktighet rundt hva en skal poste av bilder. Dette er et bilde fra en hyggelig frokoststund med min datter og meg. Det er uforståelig at det skal oppfattes som seksuelt i det hele tatt, sier han til Dagbladet.

Facebooks interne regler, som ifølge Aftenposten ble lekket til pressen i 2012, har en lang liste av punkter over hva som er forbudt å legge ut på det sosiale nettstedet.

• Bilder av folk som går på do. • Bilder av kjønnsorganer og nakne rumper. • Amming der brystvortene synes. Mannlige brystvorter er ok. • Hatefulle ytringer med fornektelse av Holocaust. • Alle kart over Kurdistan. • Bilder av brennende tyrkiske flagg. • Manipulerte bilder som fremstiller den avbildede i et negativt lys. • Å skryte av andres kriminelle handlinger. • Bilder av to mennesker som sammenlignes for å mobbe, eller bilder av mennesker som sammelignes med dyr. • Bilder av narkotika i en kontekst som ikke er akademisk, vitenskapelig eller medisinsk.

ANNONSENEKT: Dette er albumcoveret artist Kaja Gunnufsen ikke får lov til å annonsere for på Facebook. Foto: Oscar Grønner / Kaja Gunnufsen
ANNONSENEKT: Dette er albumcoveret artist Kaja Gunnufsen ikke får lov til å annonsere for på Facebook. Foto: Oscar Grønner / Kaja Gunnufsen Vis mer
Hele Norges coronakart