Anmeldelse: Cecilie Hellestveit, «Ulykkelige Arabia»

Dette angår oss

Rystende, men opplysende Jemen-bok fra Cecilie Hellestveit.

BARN I KRIG: Et lite barn behandles for underernæring på et barnesykehus i hovedstaden Sanaa i Jemen 2. mars i år. Foto: NTB / Mohammed HUWAIS / AFP
BARN I KRIG: Et lite barn behandles for underernæring på et barnesykehus i hovedstaden Sanaa i Jemen 2. mars i år. Foto: NTB / Mohammed HUWAIS / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over 100 000 mennesker blitt drept i krigen i Jemen - og da er ikke de over 85 000 barna som har dødd av underernæring, inkludert.

Jemen er landet verden vender ryggen til. Når nye dramatiske tall om den pågående sultkatastrofen offentliggjøres, er landet i nyhetsbildet i noen timer, for så igjen å havne bak glemselens slør. Hvorfor er det slik?

Det er noe av det forskeren og forfatteren Cecilie Hellestveit prøver å forklare i sin nye bok.

Jemen og Khashoggi

Sjiamuslimer mot sunnimuslimer, klaner mot klaner, korrupte eliter mot andre korrupte eliter, terrorister mot hverandre eller mot grupper som står i veien for dem, islamister mot «frafalne», regionale stormakter mot hverandre og mot klaner, bomber mot sivile, sult som våpen, egenrådige prinser, grådige selskaper, maktkåte stormakter, feige politikere og et feigt verdenssamfunn.

Slik kan krigen i Jemen oppsummeres i én setning. Hellestveit bretter ut hele den politiske, militære, sosiale og humanitære scenen gjennom bokas 264 informative sider. Jeg kunne tenkt meg at forfatteren var litt tettere på sivilbefolkningens lidelser, men bortsett fra dét, er dette er bok om Jemen-krigen fra A til Å.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer