Anmeldelse: Band of Gold - «Where's the Magic»

Dette bandet er gull verdt!

Ny fulltreffer fra norske Band of Gold.

NUMMER TO: Band of Gold består av Nicolai Hængsle og Nina Elisabeth Nordtvedt. «Where's the Magic» er deres andre album. Foto: Anthony Huus
NUMMER TO: Band of Gold består av Nicolai Hængsle og Nina Elisabeth Nordtvedt. «Where's the Magic» er deres andre album. Foto: Anthony Huus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Band of Gold kom for de fleste fra «intet» til rask berømmelse: Gode kritikker, Spellemann-nominasjon for den sjøltitulerte debuten (2015) og første norske vinner av Nordic Music Prize under Bylarm i 2016.

BigBang m/flere

Nicolai Hængsle er riktignok et navn du skal ha vært rimelig «utafor» for ikke å ha fått med deg, sjøl om han forvirrer litt navnemessig. Eilertsen-navnet er borte, men han er den samme mannen som har spilt bass i BigBang i «alle» år og i diverse andre bandkostellasjoner (Elephant9, Møster!, The National Bank m.fl.).

Nina Elisabeth Mortvedt er mindre kjent, så ikke bli lei deg om du ikke har hørt navnet. Hun var et ubeskrevet blad før hun hentet inn Hængsle til dette prosjektet. Han tok med seg blant andre Olaf Olsen fra BigBang.

Melodiene har Hængsle og Mortvedt skrevet og arrangert sammen, mens tekstene er signert Mortvedt. Og for noen låter!

Avvæpnende

En fengende «Bring Back» setter en slags standard her, akkurat så basstung at du får bekreftet Hængsles nærvær. Han står også for koring, synth, gitarer, piano, programmering og perkusjon (sammen med Camilla Brun og Olaf Olsen). Sistnevnte korer og spiller trommer «på speed» her, mens Hans Hulbælkmo holder i stikkene på to av låtene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer