Anmeldelse: Slipknot - «We Are Not Your Kind»

Dette bandet er i konstant trøbbel

Den slags lager Slipknot god musikk av.

Foto: Roadrunner
Foto: RoadrunnerVis mer

«We Are Not Your Kind»

Slipknot

5 1 6
2019
Plateselskap:

Roadrunner

«Her er litt av alt.»
Se alle anmeldelser

ALBUM: En ting er sikkert, det er som regel lite som går på skinner når Slipknot skal lage nytt album. Før bandet skulle gi seg i kast med det som etter hvert ble «.5: The Gray Chapter», ble bandets bassist og grunnlegger, Paul Gray, funnet død på et hotellrom i Johnston, Iowa.

Kort tid etter at årets «We Are Not Your Kind» var ferdigflikket, gikk en av bandets to perkusjonister til sak mot to av bandets ledere for å ha holdt unna penger. Av den grunn er ikke skikkelsen med nesegrevet å finne bak tønnene på bandets konserter lenger.

Men nå handler jo Slipknots musikk mye om å falle utenfor systemet på ulike vis, sånn sett kan jo litt drama skape nytt kreativ energi i den voksne musikertroppen. «We Are Not Your Kind» er i alle fall en påmeldt plate. Enkelte vil mislike den for sine skamløst kommersielle melodilinjer, mens andre vil hylle den som den mest varierte og inspirerte Slipknot-plata siden «All Hope is Gone».

Her er det nemlig litt av alt, fra fandenivoldske «Iowa»-aktige hat-anthem som «Orphan», til groove-monster a-la «Psychosocial», i form av «Solway Firth» og «Nero Forte». Og til de som synes at «Duality» er det perfekte allsangnummeret, er det bare å ta av seg hatten for «Unsainted».

I det store og det hele låter det som de gjenværende medlemmene har funnet hverandre på nytt. Selv om det er mye her som peker i retning tidligere karrierestadier, fremstår sangene som intuitive og naturlige, fritatt fra regler og gamle formler.

Bandets nye trommeslager, Jay Weinberg, har virkelig fått vokst inn i rollen. Det svinger som bare det av sønnen til E Street Band-legenden, Max Weinberg. Det er ikke utenkelig at hans tilsynelatende utømmelige energi har vært med på å piske bandet fremover.

«We Are Not Your Kind» er ikke den aller beste plata Slipknot har laget, men den er et solid vitnesbyrd om at det nihodete trollet kan levere prima vare selv om det er mye som butter imot.