Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Dette bandet kan ikke la være å fortsette»

Madrugadas første konsert uten Robert Burås.

(Dagbladet.no): Mandag kveld gjenoppsto Madrugada som liveband. Til sammen 400 familiemedlemmer og venner av bandet, utvalgte pressefolk og griseheldige konkurransevinnere fikk høre den siste skiva framført fra første til siste låt i Gamle Logen i Oslo.

Se bilder her - og hør manager Pelle Neraasens introduksjon.

Det er første gangen Madrugada står på scenen uten gitarist Robert Burås, gitaristen som døde i juli i fjor. Sivert Høyem og Frode Jacobsens band var komplettert med Alex Kloster-Jensen (My Midnight Creeps) og Cato Thomassen (Cato Salsa Experience) på gitarer, Anders Møller (Euroboys) på trommer og Ingrid Olava på vokal.

Ingen flere konserter er planlagt. Ingen vet om de to grunnleggende medlemmene vil videreføre det som har vært et av landets mestselgende rockeband i mange år.

Ikke noe gravøl

- Det kan de nesten ikke la være å gjøre. Om de kaller seg «Madrugada» vet jeg ikke, men kveldens konsert var så bra at det ikke kan være det siste vi hører fra denne besetningen, kommenterer Egon Holstad, rockkjenner og kulturredaktør i Tromsø-avisa Nordlys.

«Dette virket ikke som noe gravøl, men heller starten på en ny æra - Madrugada vol. 2», skriver Dagbladets Anders Grønneberg i dagens avis.

- De to gitaristene kan ikke dekke opp for Robert sånn følelsesmessig. Men musikalsk kan de det, sier Bylarms bookingsjef Runar Eggesvik.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Et så bra band kan godt fortsette som Madrugada, mener musikkjournalist Robert Hoftun Gjestad i Aftenposten.

- Han Robert ville fnist

Holstad gir bandet kudos for å droppe gamle publikumsfavoritter til fordel for utelukkende å spille låtene fra den nye skiva, som ifølge EMI har solgt 55 000 eksemplarer den ene uka det har vært i salg.

- Dette var en jævlig bra konsert og en stor fest. Det var ikke noe sutring, men i Roberts ånd, for å si det litt svulstig. Han ville fnist godt over det hele. 

Eggesvik husker Madrugada spilte «Industrial Silence»-albumet fra start til slutt første gang de sto på scenen på Rockefeller.

- På den måten er ringen er sluttet, sier han.

image: «Dette bandet kan ikke la være å fortsette»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media