STILLER KRAV: Da Bring Me The Horizon gjestet en spansk festival torsdag krevde de angivelig å bli gjenkjent av vaktene, slik at de kunne droppe å bære artistakkreditering hvis de ønsket det. Neste fredag spiller de på Slottsfjell i Norge, der bookingsjefen foreløpig ikke har mottatt en liknende forespørsel fra bandet. Foto: Amy Harris / REX / Scanpix
STILLER KRAV: Da Bring Me The Horizon gjestet en spansk festival torsdag krevde de angivelig å bli gjenkjent av vaktene, slik at de kunne droppe å bære artistakkreditering hvis de ønsket det. Neste fredag spiller de på Slottsfjell i Norge, der bookingsjefen foreløpig ikke har mottatt en liknende forespørsel fra bandet. Foto: Amy Harris / REX / ScanpixVis mer

Dette bandet krever å bli gjenkjent. Neste uke gjester de Norge

Bring Me The Horizon tar neppe «en Nordstoga» hvis de blir stanset av Slottsfjell-vakter i neste uke. 

(Dagbladet): Det hersker liten tvil om at avviklinga av en festival er en krevende logistisk affære.

Noe mindre krevende blir det neppe av at enkelte band stiller høyere krav til arrangør enn andre.

Likevel gikk ikke de britiske rockerne i Bring Me The Horizon av veien for å kreve å bli gjenkjent da de gjestet spanske Resurrection Fest for to dager siden.

Et bilde av bandets backstagekrav sirkulerer nå på internett, etter at Bad Religion-gitarist Brian Baker publiserte det på sin Instagram-konto sammen med en syrlig kommentar:

«Jeg kommer til å stoppe disse folkene hver eneste gang jeg ser dem i dag, og fortelle dem hvor mye bandet deres suger.»

A photo posted by Brian Baker (@brianbakers) on

Ifølge Stereogum har Bring Me The Horizon-trommis Matt Nicholls lagt igjen en like krass tilbakemelding i Bakers kommentarfelt, der han hevder at musikerkollegaen oppfører seg som ei 14 år gammel jente.

«Jeg så deg minst ti ganger, og du leet ikke på øyelokket. Du har uansett større ting å bekymre deg om nå til dags uansett, som pensjonen din eller kaldt vær.» lød tilbakemeldinga fra Nicholls.

«Not to be stopped ever»

På Instagram-bildet fra den spanske festivalen sto det at de fem bandmedlemmene under ingen omstendigheter skulle bli stanset av vakter - selv om de ikke hadde med seg artistakkreditering.

Ikke nok med det: Et annet krav var at bandet skulle få ta med seg hvem de ville hvor de ville, med eller uten artistpass.

Bring Me The Horizon spiller på Slottsfjell-festivalen i Tønsberg neste uke.

Dagbladet har vært i kontakt med Birgitte Monsen i bandets plateselskap Sony Music. De ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til Slottsfjell-festivalen for uttalelser.

Slottsfjell-bookingsjef Henning Krane sier til Dagbladet at de ikke har fått noen forespørsel verken fra band eller manager om at de skal spesialbehandles på noen måte når de besøker den norske festivalen.

Samtidig ser Krane for seg at Bring Me The Horizon vil la plakaten ligge hjemme etter kritikken som har haglet etter at backstage-kravet deres traff internett.

- Jeg kan se for meg at de lar være å bruke den plakaten etter alt pepperet de har fått i sosiale medier det siste døgnet, sier bookingsjefen.

- Umulig for vaktene

Han forteller at han aldri har vært borti liknende krav på Slottsfjell tidligere, og at festivalen kommer til å gi managementet beskjed om at det er vanskelig å gjennomføre hvis Bring Me The Horizon ønsker samme behandling i Norge som de krevde på Resurrection Fest.

- Det hadde vært én ting hvis det var en arenakonsert med ett band, men vi har 20-25 band som spiller på Slottsfjell hver av dagene. Det er nesten 300 mennesker som spiller daglig, og det vil være umulig for vaktene å gjenkjenne enkeltpersoner, mener Krane.

Han har følgelig full forståelse for vakta som stanset en akkrediteringsløs Odd Nordstoga utenfor Stavernfestivalen i går.

- Vakta gjorde bare jobben sin, han. Det er en grunn til at artistene får de armbåndene.

Slottsfjell-band med kritisk svar til BMTH

Nordstoga slapp til slutt inn på Stavernfestivalen i tide til å spille konserten sin, og valgte å publisere en humoristisk beretning fra opptrinnet på sin Facebook-side.

Noen andre som har humoren i behold er kanadierne i Danko Jones, som spiller på Slottsfjell samme dag som Bring Me The Horizon i neste uke.

Bandet har fått med seg oppstyret rundt sine britiske kolleger, og har valgt å publisere et spesiallaget plakat på sin Instagram-konto, med klar adresse til Bring Me The Horizon.

På plakaten står det at Danko Jones kan bli stoppet når som helst, og at de alltid har med seg artistpassene sine.

I tillegg skriver bandet at de setter pris på det harde arbeidet folk ved festivalene legger ned:

I fjor skrev VG at stadionrockerne i Muse kom med liknende krav som Bring Me The Horizon da de besøkte den svenske festivalen Bråvalla.

På festivalområdet hadde bandets crew hadde satt opp en plakat med bilde og fornavn på de tre bandmedlemmene, slik at festivalarbeiderne skulle gjenkjenne bandet og slippe dem inn på backstageområdet uten å be om artistakkreditering.