Dette betyr bokloven for deg

Dagbladet har spurt tre sentrale aktører hva en boklov med fastpris egentlig vil ha å si.

HAR SKREVET UTREDNING: Helge Rønning og hans kolleger overleverte fredag Anniken Huitfeldt utredningen «Til bokas pris - Utredning av litteraturpolitiske virkemidler i Europa». Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
HAR SKREVET UTREDNING: Helge Rønning og hans kolleger overleverte fredag Anniken Huitfeldt utredningen «Til bokas pris - Utredning av litteraturpolitiske virkemidler i Europa». Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utredningen «Til bokas pris - Utredning av litteraturpolitiske virkemidler i Europa» anbefaler en ny boklov med fastpris på bøker. Enkelt sagt innebærer det en lov som forplikter at prisen forleggeren setter på en nyutgitt bok, skal gjelde for alle utsalgssteder i en gitt periode

I dag har vi en bokavtale med liknende prinsipper, men den er ikke lovfestet og gjelder kun for medlemmer av Den norske Bokhandlerforening og Den norske Forleggerforening. Den gjelder heller ikke faglitteratur.

Inkluderer ebøker - Vi mener at også ebøker må inngå i en slik boklov, og da ligger det implisitt at de skal ha samme lave momssats som vanlige bøker, sa Helge Rønning til Dagbladet i forrige uke.

Han har utarbeidet utredningen sammen med Tore Slaatta, Olav Torvund, Håkon Larsen og Terje Colbjørnsen på bestilling av kulturminister Anniken Huitfeldt.

Sammen med utredningen fra Oslo Economics, skal deres arbeid utgjøre en del av grunnlaget for videreutviklingen av norsk litteraturpolitikk.

Motsatte konklusjoner Anbefalingen om en boklov med fastpris går i mot utredningen til Oslo Economics som ble levert i januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer