BLE SLETTET: Dette bildet av Marcus Almgren og datteren ble slettet av Facebook, merket som «upassende innhold». Foto: Privat
BLE SLETTET: Dette bildet av Marcus Almgren og datteren ble slettet av Facebook, merket som «upassende innhold». Foto: PrivatVis mer

Dette bildet av Marcus og datteren ble slettet av Facebook

Merket som «upassende innhold».

(Dagbladet): For et par måneder siden delte familien Almgren noen familiebilder med sine venner på Facebook. 

På et par av bildene kona til Marcus Almgren la ut, badet barna nakne i et basseng på en ferietur, mens et annet viste Almgren og datteren ved kjøkkenbordet hjemme.

Nå har bildene blitt slettet av Facebook, melder Nettavisen. Forklaringen Almgrens kone fikk per e-post, var at innholdet var «upassende».

- Uforståelig Det får Almgren til å reagere.

- Jeg forstår at Facebook har regler for hvilke bilder man skal legge ut der, og vet at en må vise forsiktighet rundt hva en skal poste av bilder. Dette er et bilde fra en hyggelig frokoststund med min datter og meg. Det er uforståelig at det skal oppfattes som seksuelt i det hele tatt, sier han til Dagbladet.

For at Facebook skal gå inn og fjerne bilder, må de rapporteres inn av brukerne. Almgren antar at det er noen av konas venner som har rapportert bildene.

- Det er paradoksalt at Facebook sletter bildet av datteren min og meg som jo er helt uskyldig, mens de stadig vekk har betalte annonser med langt verre innhold, ofte utfordrende bilder av menn og kvinner som reklamerer for kosttilskudd. Russiske datingsider er ok, men ikke et nuss ved kjøkkenbordet, sier han til Nettavisen.

Streng sensur Facebook har de siste årene blitt kjent for sine strenge krav til hva slags bilder de tillater på nettstedet.

Ifølge Facebooks egne retningslinjer er det ulovlig å legge ut «bilder eller videoer som inneholder nakenhet, rusbruk eller annet detaljert innhold».

Facebooks interne regler, som ifølge Aftenposten ble lekket til pressen i 2012, har en lang liste av punkter over hva som er forbudt å legge ut på det sosiale nettstedet.

• Bilder av folk som går på do. • Bilder av kjønnsorganer og nakne rumper. • Amming der brystvortene synes. Mannlige brystvorter er ok. • Hatefulle ytringer med fornektelse av Holocaust. • Alle kart over Kurdistan. • Bilder av brennende tyrkiske flagg. • Manipulerte bilder som fremstiller den avbildede i et negativt lys. • Å skryte av andres kriminelle handlinger. • Bilder av to mennesker som sammenlignes for å mobbe, eller bilder av mennesker som sammelignes med dyr. • Bilder av narkotika i en kontekst som ikke er akademisk, vitenskapelig eller medisinsk.