Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette bildet ble for sterk kost for Instagram: - Man reagerer umiddelbart

Helene Drage (27) raser mot bildedelingstjenesten.

FORBAUSET: - Jeg skjønner ikke hvorfor akkurat det bildet ble tatt ned, forklarte Drage onsdag formiddag. Foto: helenedrage.com
FORBAUSET: - Jeg skjønner ikke hvorfor akkurat det bildet ble tatt ned, forklarte Drage onsdag formiddag. Foto: helenedrage.com Vis mer

(Dagbladet):  Personlig trener og blogger Helene Drage ble mildt sagt sjokkert søndag ettermiddag.
 
En beskjed når hun logget inn på Instagram informerte hun om at et bilde hun hadde lagt ut på tjenesten, brøt med deres retningslinjer.

Instagram har tidligere fått mye kritikk for sine sensur-betingelser, Drage er nå en av de som lurer på hva som faktisk foregår der.

Fortvila - Man reagerer jo umiddelbart når noe sånn skjer, jeg kunne ikke skjønne hvordan dette hadde blitt tatt ned, forteller Drage over telefon.

Fortvilet og forbannet, la Drage bildet på nytt ut på sosiale medier, det har fått ligge publisert siden.

- Jeg tenkte jo at det sikkert var noe feil med bildet, men etter å ha rasjonalisert litt, så la jeg det ut på nytt for å høre med følgerne mine om noen kunne fortelle meg hvorfor dette bildet har blitt fjernet, forteller hun.

Bloggeren synes ikke det er noe særlig at bildet ble tatt ned.

- Overraskende - Det er jo ikke direkte diskriminering, men jeg synes jo det er litt overraskende at mitt uskyldige bilde blir tatt ned, mens jenter i sportsbh og stringtruse sine bilder får ligge, utdyper hun.

For Drage handler delingene av bilder på sosiale medier om at hun er fornøyd med seg selv og hun tar det hele med godt mot.

- Jeg håper å fortsette å bygge videre på det realistiske kroppsfokuset og lar ikke de negative kommentarene gå inn på meg, legger hun til.

- Familie og venner synes jo det er kjempebra og kult at jeg legger ut dette, og det er flere som har kommet bort til meg på jobb for å vise sin støtte, forteller Drage.

Positiv respons Drage tror at det mest sannsynelig er noen som har rapportert inn bildet for upassende innhold.

- Det er mange som kommenterer på at det jeg gjør er helt feil, og jeg tenker at det er lett å tro at det er noen av haterne der ute som har rapportert meg. Det er jo mest synd at det skjedde, men man kan jo ikke gjøre alle fornøyde, legger hun til.

Berit Skog, førsteamanuensis ved sosiologi og statsvitenskap, mener at det er vanskelig å si noe om hvorfor hvorfor dette bildet ble fjernet og andre blir liggende.

- Det kan ha noe med kjendisstatus å gjøre, eller at Instagram selv ikke vil gi økt reklame til en blogger. Den viktigste forklaringen er nok at folk selv har rapportert dette som upassende, og da har Instagram reagert deretter, forklarer Skog.

Støtter Drage «Bloggerne»-profil Suzanne Aabel er også overbevist om at det mest sannsynlig dreier seg om noen som har klaget, hun synes det er provoserende.

- Om mange rapporterer et bilde nok ganger så blir det fjernet, og det er det jeg tror har skjedd her.

BLE FOR MYE: Dette bildet ble tatt ned av Instagram. Foto: Privat
BLE FOR MYE: Dette bildet ble tatt ned av Instagram. Foto: Privat Vis mer

- Folk synes det er upassende, provoserende og ekkelt at kroppen ikke er støpt slik som folk er vant til. Personlig synes jeg det er rart at Victoria's Secret får ha en Instagram-konto, sier en ivrig Aabel.

I følge Instagrams retningslinjer skal man ikke publisere innhold som er av voldelig, naken, delvis naken, diskriminerende, ulovlig, krenkende, hatefull, pornografisk eller bilder som er seksuelt overbyggende.

Aabel mener at bildet det er snakk om ikke bryter retningslinjene og hun synes det Drage og andre gjør i sosiale medier er fantastisk.

- Det eneste som bryter med noe her er at hun ikke er superslank, det er jo ingen fare. Jeg blir mest forbanna over de som sitter hjemme og ikke vil se folk som trosser «det normale».

- Instagram har ikke noe med å legge ned og fjerne bilder av lett overvektige jenter som tar bilder i baderomsspeilet, jeg hadde aldri turt det selv, så jeg synes det er ganske tøft gjort, konkluderer hun.

Dagbladet har ikke lykkes i å få en kommentar fra Instagram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media