Dette bildet er norsk rockehistorie

Amulet sa farvel på Øyafestivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fredag formiddag, og Torgny Amdam, vokalist i Amulet, er på den andre enden av telefonlinja. Det er rundt regnet fem timer til bandet hans gjennom en årrekke spiller sin siste strofe noensinne på Øyafestivalen i Oslo. Oppløsningen ble annonsert i fjor høst, og nå nærmer det seg.

Men på forhånd bærer ikke Torgny følelsene utenpå skjorta. Ikke etter konserten heller, for den saks skyld. Men det kommer vi tilbake til.

- Dette er jo en festdag! Vi har aldri vært noe band som er kjent for å henge med hodet, men det blir spennende å se hvordan fansen reagerer, sier Amdam.

- Verre enn Hiroshima

Litt før klokka 19.40 går bandet på scenen. Og at Amulet ikke har planer om å sutre på dagen de går av med pensjon, blir kjapt synlig. Bandet er supertent.

Selv om konferansieren – rockejournalist Egon Holstad – introduserer dem ved å erklære at oppløsningen til og med er tristere enn tidligere tragedier som Hiroshima og Sveriges avansement til finalen i fotball-VM i 1958.

Når konserten kommer i gang, eksploderer det hos en liten og ekstremt trofast kjerne som befinner seg rett foran scenen. De fleste er kanskje menn i begynnelsen av 30-årene, men i mengden finner man også en tysk kvinne med en fersk Amulet-tatovering (hun har kommet til Norge for å intervjue bandet), fire-fem svært gråhårede og hoppende menn og noen jenter i tenårene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer