Dette bildet er plukket ut av verdens største motemagasin

Den norske fotografen imponerer i Italia.

(Dagbladet): Den norske journalisten og fotografen Erik Hattrem (37) har blitt invitert av italienske Vogue til å stille ut et bilde i Milano.

Det er ikke enhver fotograf som blir lagt merke til av det prestisjetunge motemagasinet, og den entusiastiske 37-åringen fra Molde har dermed oppnådd det få andre har gjort før ham.

- Dette er flaks, ren glede og en fryktelig god historie, sier en tydelig stolt Erik Hattrem til Dagbladet.

Kvalitet Hattrem forbinder motemagasinet med kvalitet, og forklarer at han aldri hadde trodd Vogue skulle få øynene opp for ham.

- Det som er på trykk i italienske Vogue er sjelden dårlig, sier han.

Det hele startet en gang i fjor da han leste i italienske Vogue at de ønsket å bygge en grunnbase av nye fotografer. Og alt som skulle til var å laste opp bilder på nettet, direkte til fotoredaktør Alessia Glaviano, for vurdering.

- I en alder av 37 år er det litt sent å se på seg selv som en ung og fremadstormende fotograf, og jeg prøvde meg mest for moro skyld, sier han.

Egen Vogue-mappe Hattrem angrer ikke i dag. Det første bildet han lastet opp ble kåret til «Picture of the Day», og nylig havnet et portrett av Jens Stoltenberg i mappen Vogue kaller «Best of Portraits».

Nå har han eget nettsted med fotografiene på Vogue Italias nettsider.

- Når jeg setter meg ned og ser på bildebanken til Vogue ser jeg ikke det de ser. Det er veldig mange andre bilder enn akkurat mine jeg hadde plukket ut, sier han.

Hattrem laster opp bilder med jevne mellomrom, og av disse er det 14 som har blitt plukket ut til bildemappen hans på Vogue.it.

Betalende utstilling Det er fotoredaktøren i magasinet, Alessia Glaviano som har valgt ut de beste 101 bildene blant hele 20 000 forskjellige kunstnere til utstillingen i Milano. Hattrems medvirkende bilde er av Svein Tømmerdal, høyesterettsadvokat og tidligere ordfører i Ålesund.

Bildet har vært på trykk i Vogue, og ble opprinnelig tatt til en reportasje i Bymagasinet.

Utstillingen i Milano er fra 19. juli til 10. august og er en betalende utstilling. Prisen på bildet er han selv med på å bestemme.

- Det er det sykeste hvis noen i utlandet kjøper et bilde av en gammel ordfører. Kanskje jeg skal kjøre en sinnsykt høy pris, humrer Hattrem.

Nå dukker Hattrems navn opp i sammenheng med fotografer han beundrer. 37-åringens bilde blir blant annet en del av samme utstilling som den berømte og kontroversielle fotografen Helmut Newton.

- Når jeg får stille ut et bilde på samme vegg som Newton, ja da er jeg fornøyd med livet, sier han.

Ekstra bonus Til daglig jobber Hattrem som skrivende journalist i Dagbladet, noe han har drømt om siden han var syv år gammel. Og til tross for den prestisjetunge utmerkelsen i Milano håper han ikke på å bli kontaktet videre av Vogue.

- Interessante personer møter du hvor som helst i verden, også her i Norge. Du setter ikke dagsordenen ved å ta et bilde for Vogue. Jeg har nådd målene i livet, sier han.

Han ser på Vogue-utstillingen og oppmerksomheten kun som en ekstra bonus.

- Hvis livet er som å vinne en reise på et cruiseskip, blir dette som å få lov til å sitte med kapteinen, sier Hattrem.

MILANO: Det er dette fotoet av Svein Tømmerdal, eksordfører i Ålesund, som er valgt ut til Vogue-utstillingen i Milano. Foto: Erik Hattrem
PORTRETT: Italienske Vogue mener dette bildet av Jens Stoltenberg er blant de beste portrettene de har mottatt. Foto: Erik Hattrem
STJERNE: Musikalstjernen Yngve Gasoy-Romdal på Vikebukt. Foto: Erik Hattrem
FOTBALLTRENER: Kjell Jonevret i Molde sentrum til Bymagasinet i 2009. Foto: Erik Hattrem
SKUMMELT: Dette bildet av spøkelseshuset er også å finne på nettsiden til Vogue Italia. Foto: Erik Hattrem
TRIO: Ole Paus, Ketil Bjørnstad, og Terje Rypdal i Sunndal, det eneste fotoet av de tre sammen. Foto: Erik Hattrem
FOTBALLSPILLER: Portrettet av Knut Olav Rindarøy ligger også i bildebanken hos vogue.it. Foto: Erik Hattrem
TALENTFULL: Journalist og fotograf Erik Hattrem har oppnådd det mange andre drømmer om; å bli oppdaget av Vogue.
TALENTFULL: Journalist og fotograf Erik Hattrem har oppnådd det mange andre drømmer om; å bli oppdaget av Vogue. Vis mer