SEERSTORM:  Denne kvinnekroppen skapte seerstorm på Facebook. Kroppen ble brukt som illustasjons mens legen Gunilla Hasselgren forklarte om B12-mangel. Foto: Skjermdump/SVT
SEERSTORM: Denne kvinnekroppen skapte seerstorm på Facebook. Kroppen ble brukt som illustasjons mens legen Gunilla Hasselgren forklarte om B12-mangel. Foto: Skjermdump/SVTVis mer

Dette bildet skapte seerstorm på Facebook

- Det ser ut til å være skapt av en pubertal gutt, skriver en oppgitt lytter på Facebook.

(Dagbladet): I SVTs program «Fråga doktoren» gir legen Gunilla Hasselgren og programleder Suzanne Axell seerne svar på deres medisinske spørsmål. I går skapte programmet seerstorm etter en at bilde av en animert kvinnekropp ble vist på skjermen.

- Ble ille berørt Bildet ble vist samtidig som Hasselgren fortalte om B12-mangel, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

- Jeg ble svært ille berørt av kvinnekroppen dere viste mens det var snakk om B12-mangel. Hva i all verden har en naken, hårløs kvinne med silikonpupper og stive brystvorter å gjøre med B12-mangel?! Skam dere, SVT, skriver en seer på programmets facebookside.

Og kritikken fortsetter:

- Hva tenkte dere på da dere brukte dette bilde? SVT har vel ha et ansvar for å ikke bruke et bilde som ser ut til å være skapt av en pubertal gutt, skriver en oppgitt lytter på Facebook.. Brude ikke et program som «Frågå doktoren» vise en kropp som faktisk ser ut som en kropp? spør en annen oppgitt seer.

Det er ikke første gang nakenhet skaper rabalder i Sverige. I januar i fjor raste debatten etter at SVTs program «Basillakuten» publiserte en musikkvideo der kjønnsorganene «Snippan og Snoppen» var tegnet.

Snippa og snopp er altså svenske begreper for henholdsvis det kvinnelige og mannlige kjønnsorgan.

LES OGSÅ: Hvorfor er det kontroversielt å fortelle barn hvordan barn blir til?

- Dere har helt rett Axell er overrasket over kritikken.

- Jeg er overrasket, men samtidig har jeg stor respekt for folk har ulikt syn på dette, sier hun til Aftonbladet.

Selv reagerte ikke Axell på bildet.

- Jeg tenker at ingen kvinner ser like ut. Det er grafikkavdelingen som har laget illustrasjonen og jeg ønsker ikke å kritisere dem, sier hun.

Seint i går kveld kom redaksjonen med en uttalelse til seerne.

- Dere har helt rett i deres kritikk. Vi var selv ikke fornøyd med grafikken og har nå bestemt å droppe den framover. Vi håper at dere fortsatt har tillit til oss og at dere fortsetter å se på programmet. Beste hilsen fra redaksjonen.