Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dette ble for sterkt for rumenerne

«Nymphomaniac Vol. II» får kinonekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Politiken har myndighetene i Romania bestemt seg for å forby innbyggerne i å se «Nymphomaniac Vol. II», som er en lengre versjon av den fire timers lange «Nymphomaniac Vol. I», bedre kjent som «Nymphomaniac». 

Filmen er laget av den danske filmskaperen Lars von Trier, og baseres på historien om nymfomane Joe (Charlotte Gainsburg), som møter den aseksuelle bokormen Seligman. De heftige sex-scenene som er i filmen har fått omtale verden over. 

Den danske nettavisen BT skriver at «Nymphomaniac Vol. II» er for sterk for rumenerne, men at «Nymphomaniac Vol. I» blir vist på kinoene for publikum over 18 år.
 
Distributøren av filmen, Antoine Bagnaninchi i Independenta Film, sier til den rumenske nyhetssiden Romania-Insider.com at han vil klage på forbudet.

Han skal ennå ikke ha fått noen offisiell begrunnelse for hvorfor filmen, som skulle hatt kinopremiere den 7. februar, ikke blir vist i landet.

Romania er det eneste landet i Europa som har forbudt «Nymphomaniac Vol. II».

Selv om «Nymphomaniac» har fått voldsomme kritikker og massive forhåndsomtalelser for sine sex-scener, ser den likevel ikke ut til å lokke like mange nordmenn som forventet til kinolerretene.

Den kortere filmversjonen, «Nymphomaniac Vol. I», blir derimot vist på rumenske kinoer.

ALDERSGRENSE: Den forlengede versjonen av «Nymphomaniac» blir ikke vist i Romania. Foto: Zentropa
ALDERSGRENSE: Den forlengede versjonen av «Nymphomaniac» blir ikke vist i Romania. Foto: Zentropa Vis mer

Vol II-versjonen blir for øvrig vist på filmfestivalen Berlinalen i Tysklands hovedstad, Berlin, fra 6. til 16. februar.

HAR IKKE FÅTT NOEN GRUNN: Filmregissør Lars Von Trier har ennå ikke fått noen offisiell begrunnelse av rumenske myndigheter for hvorfor «Nymphomaniac Vol. II» ikke skal vises i Romania. Foto:  Reuters / Ina Fassbender
HAR IKKE FÅTT NOEN GRUNN: Filmregissør Lars Von Trier har ennå ikke fått noen offisiell begrunnelse av rumenske myndigheter for hvorfor «Nymphomaniac Vol. II» ikke skal vises i Romania. Foto: Reuters / Ina Fassbender Vis mer
Hele Norges coronakart