- Dette blir en stor, stor hit

«Sex and the City»-filmen anmeldt i USA.

(Dagbladet.no): Den blir først å se på amerikanske kinoer i slutten av måneden, men et par anmeldere har allerede sett «Sex and the City: The Movie».


Dommen? Den blir en suksess.

Fortapt

Roger Friedman fra FoxNews.com så filmen på en privat visning lørdag kveld. I anmeldelsen skriver han at kvinnene i salen både gråt og jublet.

- De fire kvinnene i hovedrollene, pluss Chris Noth som Mr. Big, David Eigenberg som Steve og Evan Handler som Harry, utgjør rett og slett årets mest sympatiske ensemble, mener Friedman.

Han berømmer dessuten regissør og manusforfatter Michael Patrick King for å ha skrevet inn en ny assistent til Carrie, mesterlig spilt av Oscar-vinner Jennifer Hudson («Dreamgirls»).

Friedman røper ikke mer av handlinga enn at det er Cynthia Nixon (Miranda) og ikke Kim Cattrall (Samantha) som har fått den frekkeste sexscenen. Og at Mr. Bigs virkelige navn er John James Preston. Likevel er han over seg av begeistring.

- Å si at denne komedien funker, er en underdrivelse, skriver Friedman, som understreker at heterofile menn kanskje ikke vil glede seg like mye over «Sex and the City: The Movie» som kvinner og homser.

SIKKER SUKSESS? Kristin Davis (Charlotte, f.v.), Sarah Jessica Parker (Carrie), Cynthia Nixon (Miranda) og Kim Cattrall (Samantha) i en scene fra filmen. Foto: FILMWEB
SIKKER SUKSESS? Kristin Davis (Charlotte, f.v.), Sarah Jessica Parker (Carrie), Cynthia Nixon (Miranda) og Kim Cattrall (Samantha) i en scene fra filmen. Foto: FILMWEB Vis mer

- Selv var jeg fortapt allerede etter den første motemontasjen med klær som ville fått «Dynastiet» til å se beskjedent ut.

«God følelse som varer»

Colin Bertram i New York-avisa Daily News er ikke mindre entusiastisk. Han gir filmen fire av fem mulige stjerner.

- Akkurat som en kveld ute med venninnene er «Sex and the City: The Movie» fylt med så mye kjærlighet at den gode følelsen fortsatt varer lenge etter den siste cocktailen er drukket opp, skriver Bertram.

Også han trekker fram klærne «som vil få enhver fashionista til å sikle» og roser Jennifer Hudson i rollen som Carries assistent. Bertram røper dessuten at hun er viktig for handlinga, men selvsagt uten å avsløre hvorfor.

Detaljene får vi altså ikke vite før «Sex and the City: The Movie» har norsk premiere 6. juni.

- Dette blir en stor, stor hit
NY KARAKTER: Oscar-vinner Jennifer Hudson får ros for rollen som Carries assistent Louise.