Dette blir et drøyt spill!

Se ny trailer fra «God of War III».

(Dagbladet.no): Vi har de siste dagene fått stadig flere infodrypp om det kommende PlayStation 3-spillet «God of War III», og fansen av spillserien har likt det de har hørt til nå.

I kveld slapp imidlertid Sony det kanskje beste kortet de har på hånden for å overbevise eventuelle tvilere om hvor rått spillet potensielt kan bli - en tre minutter lang trailer fra «God of War III».

Nok en gang følger vi den hissige Kratos gjennom en ekstremt hektisk spillversjon av den greske mytologien. Denne gangen har ikke Kratos gudene på sin side, og temperaturen på motstanden blir dermed skrudd helt opp til 11 - noe som er på sin plass, ettersom «God of War III» visstnok skal være det siste spillet i serien.

I den nyeste utgaven av spillbladet Gameinformer har «God of War III» fått forsiden og en rekke sider inni bladet, og der er de aller fleste av de siste dagers rykter om spillet bekreftet.

Utviklerne av «God of War III», Sonys Santa Monica-studio, har i lang tid lovprist hva den kraften i PlayStation 3 lar dem gjøre i forhold til det de fikk prestert på PlayStation 2.

I Gameinformer kommer det fram at Kratos nå kan kjempe mot over 50 fiender av gangen, mot maks 15 i de to forgjengerne på PS2. Kratos består nå også av 20.000 polygoner, et antall så høyt at det ifølge utviklerne hadde vært umulig å overhodet laste det inn i de foregående spillene.

Siden Kratos ikke lenger kan belage seg på magiske krefter fra gudene, har han bedre og større våpen som hver seg innbyr til forskjellig spillmekanismer. Blant annet finner du de nye løvehanskene ved navn Cestus, og skal vi tro kveldens trailer er det kraftige og eksplosive saker.

I tillegg til at fiendene er flere, er de også smartere - og flere av dem vil være i stand til å kommandere sine undersåtter. Det er også flere bosskamper, sekvenser som ifølge seriens ånd kan bli episke spilløyeblikk. Når vi vet at Kratos vil kjempe mot selveste Hades i «God of War III», er det lov å sette spillet høyt opp på ønskelisten.