Operaen

Dette blir gratis

Alle digitale Opera-forestillinger løftes ut fra betalingsmuren.

TIL FOLKET: Når ikke folket kan komme til Operaen, kommer Operaen til folket. Det er mottoet for Den Norske Opera & Ballett, som nå gir alle mulighet til å strømme forestillingene gratis. Foto: Jörg Wiesner / Operaen
TIL FOLKET: Når ikke folket kan komme til Operaen, kommer Operaen til folket. Det er mottoet for Den Norske Opera & Ballett, som nå gir alle mulighet til å strømme forestillingene gratis. Foto: Jörg Wiesner / Operaen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2020 hadde Den Norske Opera & Ballett digitale forestillinger som ble sett av 1,1 millioner. Endringene og tilpasningene har medført at antall forestillinger og visninger for skjerm er mangedoblet fra tidligere år.

Seertallene fordeler seg på Operaens egne strømmeforestillinger, samt samarbeidet med TV 2 på 17. mai og NRKs visninger av «Kirsten Flagstad 125 år» og «Nøtteknekkeren».

Opera i stua

- Vi har besluttet at vårt digitale innhold skal være gratis framover. Vi ønsker å nå enda bredere ut og gi alle muligheten til å oppleve det vi lager av opera- og ballettkunst, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Kenneth Fredstie.

I framtida vil Operaen gjøre en del av sesongens program digitalt under fanen «Operaen hjem i stua».

- Omfanget vil variere, men vi tenker oss en god håndfull prosjekter for hver sesong, sier Fredstie.

Fram mot påske kan du - på en skjerm nær deg - se operaen «Led oss inn i fristelse» og balletten «Afternoon of a Faun/Boléro». Noe av det som kan strømmes seinere, er «Barberen i Sevilla», «Kirsten Flagstad jubileumskonsert», «Ghosts - Ibsens Gengangere», «Hedda Gabler» og «A Swan Lake».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer