MESTERMØTE: For fans av skallet, bebrillet jødisk humor er «Whatever Works» en våt drøm. For alle som blir lett flau, må den fortone seg som det verste mareritt. FOTO: SCANPIX/AP
MESTERMØTE: For fans av skallet, bebrillet jødisk humor er «Whatever Works» en våt drøm. For alle som blir lett flau, må den fortone seg som det verste mareritt. FOTO: SCANPIX/APVis mer

Dette blir jødisk humor-o-rama

Woody + Larry = sant.

(Dagbladet.no): Den ene startet karrieren som standup-komiker, før han begynte å lage filmer og ble en av de største regissørene i det forrige århundret.

Også den andre var først en (mislykket) standup'er, før han gikk hen og skapte komiserie-historie med Seinfeld — som han skrev og produserte.

Nå møtes endelig Woody Allen og Larry David i en og samme film. I dag offentliggjorde Robert De Niro at «Whatever Works» blir åpningsfilmen under hans Tribeca Film Festival 22. april.

Ung-gammel-romanse
Filmen er for øvrig ikke bare er møte mellom to selvironiske, übernevrotiske, jødiske komikerlegender — det er også Woody Allens første film fra New York siden 2004.

Ikke så mye er kjent om selve plottet i «Whatever Works», da Woody Allen liker å holde slikt hemmelig fram til premieren. Det er imidlertid lekket ut at David spiller en gretten og eksentrisk fyr som innleder et slags forhold til en yngre kvinne, spilt av Evan Rachel Wood.

Med andre ord er det en historie som bør vekke gjenkjennelse for fans av både David og Woody Allen, og Evan Rachel Wood fortalte også i et intervju i fjor at filmen på mange måter blir klassisk Woody.

Premiere i juni
Det er dog ikke sikkert at samarbeidet mellom de to stopper med dette.

Larry David har hatt stor suksess med komiserien «Curb Your Enthusiasm» på HBO de siste årene, og det har vært rykter om at den kommende syvende sesongen av serien vil handle om at Larry jobber for Woody Allen.

Etter denne filmen vil imidlertid Allen returnere til London, for å jobbe med et prosjekt med blant andre Anthony Hopkins, Josh Brolin og Naomi Watts på rollelista.

«Whatever Works» får ordinær premiere i juni i USA, men premieredato i Norge er ikke kjent ennå.

DET FØRSTE BILDET: Larry David i en scene med Evan Rachel Wood.
DET FØRSTE BILDET: Larry David i en scene med Evan Rachel Wood. Vis mer