Dette blir neste års musikkhype

Like greit å sjekke ut bandene med en gang.

NEW YORK (Dagbladet.no): CMJ, verdens nest viktigste musikkfestival er slutt. Over tusen band har hatt muligheten til å vise seg fram for nærmere 15 000 plateselskapsmedarbeidere, musikkjournalister, festivalbookere, bransjeguruer og fans.

Og musikkfestivaltradisjon tro, er det alltid en håndfull band som stikker av med all hypen.

Man kan like gjerne sjekke dem ut med en gang.

Hvis man skal følge suksesshistoriene til Arcade Fire og Clap Your Hands Say Yeah!, som i sin tid begge fikk sitt gjennomslag via CMJ,  kommer de i nærmeste framtid helt sikkert til å dukke opp på en radio og en festival nær deg.

Her er noen av CMJ-favorittene:

Black Kids er fra Florida, høres ut som en blanding av The Cure og Go!Team, skrangler like mye som et godstog, men burde få P3 til å gå fra konseptene med låta «I’m not gonna to teach your boyfriend how to dance with you ».


Dan Deacon
: Frenetisk tjukkasdansing og trashy elektronika fra Baltimore er åpenbart perfekt i disse nurave-tider.

The Felice Brothers: Tre spastiske brødre og en kompis som ser ut som om de er hentet rett ut fra 1800-tallets sørstatssump, men synger som en forkvaklet blanding av Bruce Springsteen og Townes Van Zandt.

SI JA!: Yeasayer fra Brooklyn er et av årets funn på CMJ i New York. Foto: PROMO
SI JA!: Yeasayer fra Brooklyn er et av årets funn på CMJ i New York. Foto: PROMO Vis mer
Santogold:
Da Santogold (Santi White) varmet opp for Spank Rock på konsertstedet Fillmore på fredag, sto M.I.A og danset på scenen.

Dama har kanskje bare sluppet en ep som har vist seg å være umulig å oppdrive, men har heldigvis lagt ut en del låter på MySpace-siden sin

Yeasayer: Brooklyn-band med et lydbilde som gjerne beskrives som «en blanding mellom TV on The Radio, Animal Collective og Talking Heads». Som på MySpace-siden sin skriver at de er inspirert av Cyndi Lauper, Prince, Leonard Cohen og Just Blaze. Men som på den uimotståelige singelen «2080» høres ut som et hippiefiksert gla’band som liker å synge med barnekor. Debutskiva «All Hour Cymbals» får terningkast fem her i avisa.