Netflix

Dette blir sjeldent syn

Strømmegiganten Netflix stumper sigaretten.

TAR EN BLÅS: Cary Elwes i sesong tre av «Stranger Things», som nylig ble sluppet på Netflix. Framover vil dette synet bli sjeldnere, lover strømmegiganten. Foto: Netflix
TAR EN BLÅS: Cary Elwes i sesong tre av «Stranger Things», som nylig ble sluppet på Netflix. Framover vil dette synet bli sjeldnere, lover strømmegiganten. Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Netflix kutter ned på røykinga i framtidige egenproduksjoner, melder CBS.

I alle TV-serier tilpasset seere opptil 14 år og filmer for seere opptil 13 år, vil innholdet være rensket for røyking og e-sigaretter - gitt at det ikke er historisk eller faktuelt nødvendig.

Røykteppet letter også når det gjelder innholdet for eldre seere, skriver CBS.

Heller ikke her vil røyking eller e-sigaretter få skjermtid, med mindre det er «essensielt for kunstnerens kreative visjon, eller det er definerende for karakteren (historisk eller kulturelt viktig)», lyder det i en uttalelse fra Netflix.

Versting

Uttalelsen fra strømmegiganten kommer etter offentliggjøringa av en rapport fra den amerikanske antirøyking-organisasjonen Truth Initiative.

De har analysert framstillinga av tobakksbruk på amerikanske TV-skjermer, og konkluderer med at Netflix er verst i klassen.

I en nærmere analyse av suksesserien «Stranger Things» er konklusjonen at 100 prosent av episodene i de to første sesongene inneholder røyking eller framstilling av tobakksbruk på noe vis.

Negativ påvirkning

I en uttalelse til Entertainment Weekly sier en talsperson for Netflix at strømmetjenesten er en sterk støttespiller for kunstneriske uttrykk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer