Dette bør du se på kino - nå

Kjærlighet, familiedramaer, action og grøss står på programmet når de første kinoene åpner igjen. Dette er Dagbladets anbefalinger.

NY JANE AUSTEN-FILMATISERING: Den lekne filmatiseringen av romanen "Emma" legger vekt på det komiske. Her er Ana Taylor-Joy som tittelpersonen.
NY JANE AUSTEN-FILMATISERING: Den lekne filmatiseringen av romanen "Emma" legger vekt på det komiske. Her er Ana Taylor-Joy som tittelpersonen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da kinoene ble stengt i mars, betydde det at det var flere gode kinofilmer som ikke fikk sjansen til å bli sett av så mange tilskuere som de fortjente. Når de første kinoene åpner igjen denne helgen, får de en ny mulighet. Her er Dagbladets kinoanbefalinger.

«Parasitt»

Den sørkoreanske sensasjonen «Parasitt» er ikke en av filmene som er rammet hardest av coronatiltakene. Da kinoene stengte, var den allerede sett av over hundre tusen nordmenn. Men for den som ennå ikke har fått med seg årets overrumplende Oscar-vinner, er det bare å gripe sjansen nå: «Parasitt» er ram samfunnskritikk, svart komedie og følsomt familiedrama, alt i én, underholdende pakke.

«The Farewell»

«The Farewell» er en rørende og morsom dramakomedie om kulturkollisjoner og familieliv. Awkwafina spiller amerikanske Billie, som får vite at bestemoren i Kina har kreft – og at familien er blitt enige om å holde det skjult for henne at hun er døende. Den vestlige individualismen krangler med det østlige hensynet til kollektivet, i en film som først og fremst er en øm hyllest til familiebåndene som består på tvers av kontinenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer